Αναλύσεις

Citigroup: Στο εύρος 1-1,5% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2017 και το 2018

Citigroup: Στο εύρος 1-1,5% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2017 και το 2018
Το μακροοικονομικό υπόβαθρο παραμένει εύθραυστο λόγω της συνεχιζόμενης δημοσιονομικής λιτότητας, της χαμηλής ανταγωνιστικότητας των εξαγωγών και της κακής εγχώριας ρευστότητας
Στα επίπεδα του 1-1,5% εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2017 και το 2018, σύμφωνα με τη βελτιωμένη, κατά 0,2%, εκτίμηση της Citigroup, η οποία υπολείπεται από το εύρος του 2-2,5% που προβλέπει το πρόγραμμα διάσωσης.
Σύμφωνα με τη Citigroup, η τρίτη αξιολόγηση, που πρόκειται να ξεκινήσει, φαίνεται ευκολότερη από τις προηγούμενες, καθώς τα περισσότερα από τα πιο σκληρά μέτρα έχουν ήδη νομοθετηθεί.
Το κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί τα πόδια της χωρίς την επίσημη εξωτερική χρηματοδότηση μετά τον Αύγουστο του 2018 παραμένει αβέβαιο, αν και η πολιτική βούληση για επίτευξη αυτού του στόχου φαίνεται να αυξάνεται από όλες τις πλευρές.
Το μακροοικονομικό υπόβαθρο παραμένει εύθραυστο λόγω της συνεχιζόμενης δημοσιονομικής λιτότητας, της χαμηλής ανταγωνιστικότητας των εξαγωγών και της κακής εγχώριας ρευστότητας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης