Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Γεωργιάδης: Αναγκαία η αναβάθμιση των F16 αλλά πολύ υψηλό το τίμημα

Γεωργιάδης: Αναγκαία η αναβάθμιση των F16 αλλά πολύ υψηλό το τίμημα
Η κυβέρνηση δεν έχει ιδέα τι της γίνεται, εκπέμπει εικόνα χάους τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Επίθεση στην κυβέρνηση ότι δεν ξέρει τι της γίνεται αναφορικά με το θέμα της αναβάθμισης των F16 εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η αναβάθμιση των ελληνικών F-16 σε Viper πρέπει να γίνει καθώς η αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο είναι κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια αλλά η τιμή είναι πολύ υψηλή.
«Η ανακολουθία μεταξύ των tweet του Πάνου Καμμένου και της ανακοίνωσης του υπουργείου Άμυνας, τρεις ώρες αργότερα, καταδεικνύει πως η κυβέρνηση δεν έχει ιδέα τι της γίνεται, και εκπέμπει εικόνα χάους» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ακόμα και η αναβάθμιση σε VIPΕR που θα τα αναγάγει σε αεροσκάφη 4ης, 5ης γενιάς, δεν λύνουν το πρόβλημα της αγοράς μαχητικών F-35 από την Τουρκία, με δεδομένο ότι η Τουρκία είναι συμπαραγωγός χώρα των F-35» είπε ο κ.Γεωργιάδης.
«Όταν η Lockheed Martin μας είχε προτείνει να γίνουμε συμπαραγωγός χώρα των F-35, η Ελλάδα ήθελε τα eurofighter.
Η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης και μετά τις πρόσφατες γεωπολιτικές επιλογές της Τουρκίας αυτό γίνεται κατανοητό με τον πλέον εμφατικό τρόπο» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα που βρίσκεται σε περιοχή «πολύ μεγάλης αστάθειας».
«Ο μέσος Έλληνας ξοδεύει κατά κεφαλή τα δεκαπλάσια από τον μέσο Ευρωπαίο για την Άμυνα, αλλά το ζήτημα ενδιαφέρει ολόκληρη την Ευρώπη, όχι μόνο την Ελλάδα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Όσον αφορά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό «τυχοδιώκτη» ενώ εκτίμησε πως στις επόμενες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναδειχθεί πρωθυπουργός με μεγάλη διαφορά.
«Τα χαμένα χρόνια του Τσίπρα δεν γυρίζουν πίσω, τα χρόνια που κράτησαν την Ελλάδα πίσω, όχι μόνο ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση, όταν έβριζαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους, τον Σόιμπλε, την Μέρκελ.
Δεν θα ξαναβρούμε τόσο ευνοϊκές συνθήκες στο μέλλον όπως αυτές που χάσαμε» είπε ο κ.Γεωργιάδης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης