Αναλύσεις

Spiegel: Συμμαχία Τσίπρα-Μέρκελ για μεταφορά εδρών ευρωπαικών θεσμών μετά το Brexit

Spiegel: Συμμαχία Τσίπρα-Μέρκελ για μεταφορά εδρών ευρωπαικών θεσμών μετά το Brexit
Την έδρα της EUROPEAN MEDICINES AGENCY  διεκδικεί η Αθήνα
Γερμανία και Ελλάδα συνεργάζονται με στόχο να «μοιράσουν» τις έδρες σημαντικών ευρωπαϊκών υπηρεσιών που εδρεύουν στο Λονδίνο, όταν η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Σε μια ιδιότυπη συμμαχία προχώρησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, με στόχο το αμοιβαίο όφελος από το Brexit, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel.
Γερμανία και Ελλάδα συνεργάζονται με στόχο να «μοιράσουν» τις έδρες σημαντικών ευρωπαϊκών υπηρεσιών που εδρεύουν στο Λονδίνο, όταν η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegeal, η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τη γερμανική επιθυμία να μεταφερθεί η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (Εuropean Banking Authority) στη Φρανκφούρτη και ως αντάλλαγμα οι Γερμανοί θα στηρίξουν τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency) στην Αθήνα.
Το Spiegel χαρακτηρίζει εντυπωσιακή τη συμμαχία Γερμανίας - Ελλάδας, δεδομένης της κόντρας που είχε ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.
Με στόχο να δρομολογήσει τη συμφωνίας το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το οποίο στην Ελλάδα είναι σχεδόν μισητό εξαιτίας της πολιτικής περικοπών κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης, όπως σχολιάζει το Spiegel,  ανέθεσε στο υπουργείο Εξωτερικών να διερευνήσει το κοινό εγχείρημα.
Η διπλωματική αυτή παράκαμψη στέφθηκε με επιτυχία, αναφέρει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης