Αναλύσεις

Τσιρώνης: Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων είναι το λιγότερο κακό για τη ΔΕΗ

Τσιρώνης: Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων είναι το λιγότερο κακό για τη ΔΕΗ
Εμείς θέλουμε ενέργεια βάσης από άλλες πηγές, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιρώνης
Το λιγότερο κακό για τη ΔΕΗ  είναι η πώληση των λιγνιτικών μονάδων, ανέφερε μιλώντας στον realfm 97,8  ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.
«Η πώληση ήταν μνημονιακή δέσμευση, ήταν από αυτά που έπρεπε να κάνουμε και είχαμε πει μακριά από τα υδροηλεκτρικά. Τα λιγνιτικά πρέπει τάχιστα να φύγουν. Ήταν στρατηγικό, το έλασσον σε σχέση με τα υπόλοιπα. Διαφωνώ με την ύπαρξή τους. Μπορούν να προσφέρουν ενέργεια βάσης, αλλά μπορεί να έχουμε και από βιοενέργεια, βιομάζα. Εμείς θέλουμε ενέργεια βάσης από άλλες πηγές. Πρέπει να ασχοληθούμε με τα μεγάλα προβλήματα της ΔEΗ. Στρατηγικά λέω ότι το έλασσον, το λιγότερο κακό είναι να πουληθούν τα λιγνιτικά» είπε ο κ. Τσιρώνης.
«Ήταν δεδομένο ότι θα μειωθεί η συμμετοχή της ΔEΗ. Ξέραμε ότι πρέπει να μειωθεί η συμμετοχή της ΔΕΗ. Συγκρίνετε τη συμφωνία τη σημερινή , με τη συμφωνία για τη μικρή ΔEΗ που περιλάμβανε και την πώληση των υδροηλεκτρικών μονάδων» πρόσθεσε.
Σχετικά με την απόσυρση της τροπολογίας για την προκήρυξη των απεργιών υποστήριξε ότι «Οι θεσμοί είχαν πολλές σκληρές απαιτήσεις. Και τις αποτρέψαμε. Η δύναμη του συνδικαλισμού είναι η μαζικότητα. Οι θεσμοί είχαν έρθει με πολύ πιο άγριες διαθέσεις» τόνισε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης