Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Γ. Σταθάκης: «Είμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πλημμυροπαθών»

Γ. Σταθάκης: «Είμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πλημμυροπαθών»
Μιλώντας στο 8ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Αττικής ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε πως οι καταστροφές στην περιοχή ήταν αποτέλεσμα της παράλογης ανθρώπινης παρέμβασης στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον
«Είμαστε, από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των πλημμυροπαθών και κινητοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών. Ταυτόχρονα, ανοίγουμε τη συζήτηση για την αντιμετώπιση της ρίζας του προβλήματος, ώστε να μην επαναληφθεί, ποτέ ξανά και πουθενά».
Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής.
«Καταρχάς, χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ότι το οδυνηρό χτύπημα που δέχθηκε η Δυτική Αττική, οφείλεται πρωτίστως στις συνέπειες της παράλογης ανθρώπινης παρέμβασης στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, εδώ και δεκαετίες» συμπέρανε ο κ. Σταθάκης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει αμφιβολία, πλέον ότι η μεγάλη ποσότητα βροχής σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα συνδέεται, εν μέρει, με την κλιματική αλλαγή.
«Η αντιμετώπιση του φαινομένου, στο πλαίσιο της "Συμφωνίας του Παρισιού", βρίσκει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή υλοποίησης φιλόδοξων, δεσμευτικών, περιβαλλοντικών στόχων».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στις απαιτούμενες δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης