Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Προκλητικός ο Erdogan προς τους Έλληνες: "Να θυμάστε πως σας ρίξαμε στη θάλασσα"

Προκλητικός ο Erdogan προς τους Έλληνες:
Εκτός από την Ελλάδα, στο στόχαστρο του προκλητικού Τούρκου προέδρου βρέθηκε και το ΝΑΤΟ
«Εμπρηστικός» και προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan μιλώντας σε συνέδρια του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου τέθηκαν η Ελλάδα αλλά και το ΝΑΤΟ με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία.
«Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους.
Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας.  
Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά» είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του σε οπαδούς του κόμματός του στον Σαγγάριο, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.
Θεωρείται, πως οι αναφορές αυτές του Τούρκου προέδρου έρχονται ως απάντηση σε πρόσφατη ομιλία του Έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου στην Πιερία.
Στις 4 Μαρτίου 2018,  Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία επισημαίνοντας ότι η χώρα μας επιδιώκει σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και στηρίζει την ευρωπαϊκή της προοπτική.
Αλλά αυτά εξαρτώνται «από τον πλήρη σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του Ευρωπαϊκού δικαίου, «ιδιαιτέρως δε, από τον πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης και του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο δεσμεύει την Τουρκία με την μορφή γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, εφαρμοζόμενων εν συνόλω και όχι επιλεκτικώς.
«Τους έχουμε καταστήσει και τους καθιστούμε σαφές. Κι εμείς, και η ΕΕ και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αφήνει κανένα κενό, δεν επιδέχεται ούτε αναθεώρηση, ούτε επικαιροποίηση. Αυτή είναι. Και δεν έχει κενό όπως είπα, άρα, δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες».
Ας μην επινοούν κάποιοι «γκρίζες ζώνες». «Γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο δεν υπάρχουν» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Ει, ΝΑΤΟ που είσαι

Οι τουρκικές δυνάμεις  και  οι σύμμαχοι αντάρτες έχουν μέχρι στιγμής απελευθερώσει 950 τετραγωνικά χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης στην Αφρίν της Συρίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
«Μέχρι σήμερα 950 τετραγωνικά χιλιόμετρα βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας», τόνισε ο Erdogan μιλώντας στην επαρχία Bolu της Μαύρης Θάλασσας.
Πρόσθεσε ότι, η τρέχουσα επιχείρηση δεν διεξάγεται για την κατάληψη της περιοχής αλλά και για την απελευθέρωσή της από τους τρομοκράτες YPG / PKK και ISIS.
Ο Εrdogan πρόσθεσε ότι συνολικά 3.300 τρομοκράτες έχουν «εξουδετερωθεί» στην Αφρίν από την έναρξη της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» στη βορειοδυτική Συρία.
Σημείωσε ότι η Τουρκία μοιράζεται σύνορα 911 χιλιομέτρων με τη Συρία, προσθέτοντας ότι έχει δεχθεί παραβιάσεις τόσο από τις τρομοκρατικές ομάδες όσο και από το συριακό καθεστώς.
«Με αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν στη Συρία, το ΝΑΤΟ πότε θα πάρει το μέρος μας που είσαι ΝΑΤΟ», διερωτήθηκε.
Ισχυρίστηκε δε πως η Τουρκία υπερασπίζεται τα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ μέσω της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» αλλά η ίδια η βορειοατλαντική συμμαχία δεν τα υπερασπίζεται.  
Ο Erdogan πρόσθεσε δε ότι, οι τρομοκράτες του ΡΚΚ στο Ιράκ δίνουν όπλα σε μικρά παιδιά έως 15 ετών και τα διδάσκουν πώς να σκοτώνουν ανθρώπους.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης