Αναλύσεις

ΠΣΕΕΠ: Παραμονή των ΕΛΠΕ υπό δημόσιο έλεγχο για την προστασία καταναλωτών και πολιτών

ΠΣΕΕΠ: Παραμονή των ΕΛΠΕ υπό δημόσιο έλεγχο για την προστασία καταναλωτών και πολιτών

Θα ενταθεί ο αγώνας των εργαζομένων μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕ∆ να προχωρήσει τον διαγωνισμό

Ανακοίνωση εξέδωσε το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, εκφράζοντας την αντίθεσή του στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια πρέπει να παραμείνει υπό Δημόσιο έλεγχο για την προστασία των καταναλωτών και των πολιτών. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΣΕΕΠ: 

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει φτάσει η κυβέρνηση οδηγούμενη από την εμμονική της στάση απέναντι στο ξεπούλημα των ενεργειακών εταιρειών και ειδικότερα των ΕΛΠΕ. Είναι αλήθεια ότι περιμέναμε γρηγορότερα να βάλουν στο τραπέζι, μέσω των ελεγχόμενων από τους ίδιους και καλοπληρωμένων από την ∆ιοίκηση της Εταιρείας ΜΜΕ, το χαρτί των αποδοχών μας.

Όμως είναι θλιβερό να μην αντιλαμβάνονται ότι όλα αυτά τα νούμερα που παρουσιάζουν ότι δήθεν "παίρνουμε" και για τα οποία αποδίδουμε στο σύνολο τους τόσο τους φόρους που μας αναλογούν όσο και τις ασφαλιστικές εισφορές, έρχονται σε αντιδιαστολή με τα καμώματα ενός ξεχασιάρη Υπουργού που δεν θυμήθηκε να δηλώσει στην εφορία ένα (1) εκατομμύριο ευρώ αλλά και περισσότερα από δέκα (10) ακίνητα (!!!) αλλά και την επιλεκτική του αμνησία, αφού στις 17/03/18 δήλωνε ότι «υπάρχει πρόταση πώλησης των μετοχών των ΕΛΠΕ στο Χρηματιστήριο».

Όσο αυτοί αλλά και ο ... αλληλέγγυος πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος το 2011 δήλωνε ότι είναι έγκλημα το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ και το 2018 αποφάσισε να γίνει αυτός ο εγκληματίας, υπηρετώντας πολιτικές που τους επιβάλλουν ξένα κέντρα, τόσο εμείς θα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στις καταστροφικές για τον τόπο πολιτικές τους.

Προειδοποιούμε τη ∆ιοίκηση των ΕΛΠΕ να μην εμπλακεί και να μην πλειοδοτεί σε λογικές του παρελθόντος σχετικά με τους μισθούς των εργαζομένων γιατί διαφορετικά θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για κάποιους ...

∆εν πρόκειται να μας λυγίσει η χιλιομασημένη καραμέλα του «εργαζόμενου Σεΐχη» αλλά αντίθετα θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας, μετά από την απόφαση του ΤΑΙΠΕ∆ να προχωρήσει τον διαγωνισμό, ακόμα και με εταιρεία που σύμφωνα με δημοσιεύματα, ελέγχεται δικαστικά για πρακτικές διαφθοράς!!! Πιστεύουμε ότι τα ΕΛΠΕ μπορούν και πρέπει να παραμείνουν υπό το ∆ημόσιο έλεγχο για να προστατεύεται ο Έλληνας καταναλωτής, για να είναι εθνικά ασφαλής ο Έλληνας πολίτης αλλά και για να έχει ένα καλύτερο μέλλον το ελληνόπουλο μέσα από την ανάπτυξη, ατμομηχανή της οποίας πρέπει να είναι τα ΕΛΠΕ.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης