Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Ειρωνική απάντηση Μαξίμου στον Thomsen - Συνεχίζει τις...επιτυχημένες προβλέψεις

Ειρωνική απάντηση Μαξίμου στον Thomsen - Συνεχίζει τις...επιτυχημένες προβλέψεις
Η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να μειώσει την ανεργία σε προ-κρίσης επίπεδα, εκτίμησε ο Thomsen
Ειρωνικά είναι τα σχόλια κυβερνητικών κύκλων για τις δηλώσεις του P. Thomsen ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να μειωθεί η ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα.
"Ο κ. Thomsen μπορεί να συνεχίσει τις εξαιρετικά επιτυχημένες προβλέψεις του όπως τότε που προέβλεπε ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τελικά είχαμε ύφεση.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και να γράψει κι ένα μπλογκ!" ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας τη δήλωση του Thomsen ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να μειώσει την ανεργία σε προ-κρίσης επίπεδα.
Την εκτίμηση αυτή φέρεται να διατύπωσε χθες ο Poul Thomsen, αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Anders Åslund, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια της Καθημερινής στην Ουάσινγκτον, Κατερίνα Σώκου.
Στην ίδια παρουσίαση, ο Thomsen ανέφερε πως, έχοντας παρακολουθήσει όλα τα Eurogroup, διαπιστώνει πως η ζώνη του ευρώ έχει καταγράψει πρόοδο, τόσο στην αρχιτεκτονική της, όσο και στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.
Εντούτοις, εξέφρασε την εκτίμηση πως η Ευρωζώνη χρειάζεται ακόμη επεκτατική νομισματική πολιτική, αναπτυξιακό σχέδιο, όπως αυτό του Juncker, τραπεζική ένωση και κυρίως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ο τεχνοκράτης σημείωσε πως «μελλοντικά θα πρέπει να βρεθεί ένας καλύτερος τρόπος να δίνονται κίνητρα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη».
Το βασικό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πως υπάρχει μια νομισματική ένωση, χωρίς να υπάρχει πολιτική ένωση, επισήμανε ο ίδιος, πυο εντοπίζει ως μια μεγάλη πρόκληση για την Ευρωζώνη το ζήτημα ότι η παραγωγικότητα στις χώρες δεν αντανακλάται στους μισθούς.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης