Αναλύσεις

Tραυματισμός υπαλλήλου του ΔΝΤ από εκρηκτικό υλικό στο Παρίσι - O Tόμσεν πιθανός στόχος

Tραυματισμός υπαλλήλου του ΔΝΤ από εκρηκτικό υλικό στο Παρίσι - O Tόμσεν πιθανός στόχος
Σε εξέλιξη η έρευνα στην γαλλική πρωτεύουσα
Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο Παρίσι από έκρηξη που σημειώθηκε αφού άνοιξε έναν φάκελο στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανώς ο φακελος να προοριζόταν για τον Πολ Τόμσεν.
«Πρόκειται για επίθεση, δεν υπάρχει άλλη λέξη», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στο όρος Faron.
Ο διευθυντής της παρισινής αστυνομίας Μισέλ Καντό δήλωσε ότι «το δέμα έχει σταλεί με το ταχυδρομείο». «Πρόκειται για ένα μεγάλο βαρελότο», «το θύμα τραυματίστηκε στο πρόσωπο» και υποφέρει «από ρήξη τυμπάνου». «Πρόκειται για ελαφρά τραύματα», πρόσθεσε ο Μισέλ Καντό.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι, ανέφερε η αστυνομία.
«Το εκρηκτικό υλικό είναι ένας μεγάλος κύλινδρος περίπου 30 εκατοστών», γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ.
«Ανανδρη πράξη βίας» χαρακτήρισε την έκρηξη παγιδευμένου υλικού η Κριστίν Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της. «Καταδικάζω αυτή τη δειλή πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με την εντολή μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις γαλλικές αρχές για να διερευνήσουμε το συμβάν και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας», δήλωσε συγκεριμένα η Λαγκάρντ.
Την είδηση του τραυματισμού επιβεβαιώνει και αστυνομική πηγή τονίζοντας ότι το θύμα είναι μία διοικητική υπάλληλος η οποία ανοίγονταςτη παγιδευμένη επιστολή τραυματίστηκε στα χέρια και το πρόσωπο.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη που σημειώθηκε στο τέλος του πρωινού πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές. Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο «για προληπτικούς λόγους», δήλωσε μία από αυτές.
Το κτίριο βρίσκεται στο 66 Λεωφόρος Iéna, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Η πρόσοψη του κτιρίου δεν έχει πληγεί, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν ο φάκελος που εξερράγη συνδέεται με το πακέτο -βόμβα που έστειλαν οι Πυρήνες της Φωτιάς στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης