Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Wood Mackenzie: Η μείωση των τιμών του πετρελαίου αυξάνει το πλεόνασμα των ΗΠΑ

Wood Mackenzie: Η μείωση των τιμών του πετρελαίου αυξάνει το πλεόνασμα των ΗΠΑ
Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate των ΗΠΑ διαπραγματεύεται στα 48 δολ. το βαρέλι σήμερα Τρίτη.
H μείωση της τιμής του πετρελαίου θα τονώσει τις γεωτρήσεις στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάλυση της Wood Mackenzie, που πιθανότατα θα παραμείνουν σε στάση αναμονής πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.
«Αυτοί που ελπίζουν ότι η πρόσφατη αδυναμία της τιμής του πετρελαίου θα αναγκάσει τους παραγωγούς των ΗΠΑ να αναστείλουν τις γεωτρήσεις και να χαλαρώσουν την υπερπροσφορά πετρελαίου μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμα» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.
Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate των ΗΠΑ διαπραγματεύεται στα 48 δολ. το βαρέλι την Τρίτη (28/3/2017), περίπου 15% χαμηλότερα από τις αρχές του έτους, λόγω των ανησυχιών για αύξηση της παραγωγής και της αβεβαιότητας των ΗΠΑ για το αν ο ΟΠΕΚ και οι άλλοι βασικοί παραγωγοί θα επεκτείνουν τη μείωση της παραγωγής συνολικού ύψους σχεδόν 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (βαρέλια) μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Επίσης, η τιμή του πετρελαίου Brent ήταν στα 51 δολ. το βαρέλι, περίπου 12% χαμηλότερα από τις αρχές του έτους.
Όμως, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις, οι παραγωγοί έσπευσαν να αντισταθμίσoυν ή να κλειδώσουν τις τιμές του πετρελαίου πάνω από τα 50 δολ. το βαρέλι μετά την απόφαση για μείωση της παραγωγής τον Νοέμβριο τρου 2016.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης