Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Σταθάκης: Η ΝΔ έχει σαφή θέση για την απελευθέρωση της ενέργειας: "Πουλήστε τα όλα"

Σταθάκης: Η ΝΔ έχει σαφή θέση για την απελευθέρωση της ενέργειας:
Πυλώνας του ενεργειακού συστήματος η ΔΕΗ
«Άλλο το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τον ενεργειακό τομέα και άλλο το δικό μας. Η ΝΔ έχει σαφή θέση, “Πουλήστε τα όλα”.
Η δική μας στρατηγική εστιάζεται στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, την υιοθέτηση επιβεβλημένων από το ευρωπαϊκό πλαίσιο αλλαγών και την ενίσχυση του ανταγωνισμού.
Σε αυτό το πλαίσιο, πυλώνας του ενεργειακού συστήματος θα είναι η ΔΕΗ».
Την ξεκάθαρη και κατηγορηματική αυτή θέση υπογράμμισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σήμερα σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για τα αποτελέσματα διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με την προμήθεια καλωδίων και αγωγών.
«Δεν υπάρχει τίποτε κρυφό. Εμείς πήγαμε στην Κοζάνη, την προηγούμενη Παρασκευή και είχαμε ανοικτό διάλογο με την τοπική κοινωνία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πορεία της διαπραγμάτευσης», ανέφερε ο κ. Σταθάκης.
Για να λειτουργήσει το σχέδιο της ΝΔ, τόνισε ο Υπουργός, πρέπει να καταρρεύσει η ΔΕΗ.
Οπότε οι καταστροφολογικοί τόνοι ανεβαίνουν.
 «Επιτρέψτε μου να κρατήσω αποστάσεις από την καταστροφολογία για τη ΔΕΗ», κατέληξε ο κ. Σταθάκης.
Μακριά από μας σενάρια που εξυπηρετούν αυτούς που είναι ταγμένοι στην πλήρη ιδιωτικοποίηση όλου του ενεργειακού τομέα της χώρας.
Η κυβέρνηση μας έχει άλλο σχέδιο.
Αυτό υπερασπιζόμαστε και γι αυτό είμαστε σε διάλογο με την τοπική κοινωνία και με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους, προκειμένου να γίνουν όλα συντεταγμένα, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης