Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Lagarde: Επί της αρχής η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

tags :
Lagarde: Επί της αρχής η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Η Ελλάδα ωφελείται γιατί αποφεύγουμε κρίση με απόφαση, διατηρείται η προπάθεια των μεταρρυθμίσεων
Πρόγραμμα επί της αρχής προγράμμα, χωρις χρηματοδότηση, θα προτείνει η C. Lagarde στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ όσον αφορά τη συμμετοχή του Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη λήξη του Eurogroup.
Η C. Lagarde τόνισε ότι "διαπιστώσαμε επίσης πρόοδο στην ελάφρυνση του χρέους, παρόλο που απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με το πεδίο και τον τύπο των μέτρων που πρέπει να ληφθούν από τους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας".
"Εγώ θα προτείνω την έγκριση επί της αρχής μίας νέας προληπτικής ρύθμισης για την Ελλάδα. Θα είναι 2 δισ. δολάρια.
Κινούμαστε έτσι γιατί αναμένουμε τις πολιτικές που πρέπει να λάβει η Ελλάδα και έπειτα είναι η βιωσιμότητα.
Η Ελλάδα εκπλήρωσε τα προαπαιτούμενα.
Δεν περιμέναμε να εκπληρωθούν και τα 140 προαπαιτούμενα αλλά στα 7 βασικά που επικεντρωθήκαμε υπήρξε ξεκάθαρη πρόοδος", τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.
Επίσης τόνισε ότι "διατηρούμε τα οφέλη που σημείωσε η Ελλάδα από τις μεταρρυθμίσεις.
Έχουμε χρόνο να δούμε τι θα γίνει με την ελάφρυνση χρέους" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, η C. Lagarde αναφέρθηκε στην πάγια αρχή του ΔΝΤ ότι "κάθε νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα θα πρέπει να βασίζεται σε δύο σκέλη, δηλαδή των μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με την ελάφρυνση του χρέους.
Η αποδέσμευση των κεφαλαίων του ΔΝΤ θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή πολιτικής και τη λήψη εγγυήσεων για την ελάφρυνση του χρέους, ώστε το χρέος να μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο.
Επιπλέον, η αξιολόγηση της διατηρησιμότητας του χρέους θα καθοδηγείται αποκλειστικά από την ανάλυση βιωσιμότητας του ΔΝΤ".
"Η Ελλάδα ωφελείται γιατί αποφεύγουμε κρίση με απόφαση, διατηρείται η προπάθεια των μεταρρυθμίσεων" τόνισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Ουσιαστικά το θέμα της βιωσιμόττητας του χρέους παραπέμπετει για μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 δηλαδή 14 μήνες ακόμα αναμονή.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr   

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης