Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Barnier: Θα υπάρξουν σημεία συμβιβασμού στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

tags :
Barnier: Θα υπάρξουν σημεία συμβιβασμού στις διαπραγματεύσεις για το Brexit
Barnier: Θα υπάρξουν σημεία συμβιβασμού στις διαπραγματεύσεις για το Brexit
Αναμένονται συμβιβασμοί τους επόμενους μήνες στις συζητήσεις που πραγματοποιούν το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες, προκειμένου να διευθετήσουν τους όρους για την αποχώρηση των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα (20/6/2017) ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit, Michel Barnier.
Ερωτηθείς σχετικά με μια παρατήρηση που έκανε μετά τις συζητήσεις της Δευτέρας, σχετικά με το ότι δεν προσέφερε παραχωρήσεις στη Βρετανία, ο Barnier υποβάθμισε την αξία της, τονίζοντας πως ήταν μια δήλωση ότι προφανώς η Ε.Ε. δεν θα υποκύψει στα επιχειρήματα της Βρετανίας από την αρχή και ακόμη περισσότερο επειδή η συνάντησή του με τον David Davis της Βρετανίας στις Βρυξέλλες δεν ξεκίνησε συνομιλίες επί της ουσίας.
«Η εντολή μου είναι να υπερασπιστώ την ενιαία αγορά, να υπερασπιστώ την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να εγκαταλείψει», δήλωσε ο Barnier στους δημοσιογράφους μετά την ενημέρωση υπουργών από τα κράτη - μέλη της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
«Γνωρίζω καλά ότι σε όλη τη διαδικασία θα υπάρξουν σημεία συμβιβασμού», τόνισε.
Η Ένωση θέλει μια «δίκαιη συμφωνία», ανέφερε, ανανεώνοντας τη δέσμευση να μην τιμωρήσει τη Βρετανία ή να την «εκδικηθεί» για μια αποχώρηση που έπληξε το μπλοκ και θέτει τεράστιες προκλήσεις για τους διαπραγματευτές.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης