Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τσάφος: Η Ελλάδα διεκδικεί ρόλο-κλειδί στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Ευρώπης

Τσάφος: Η Ελλάδα διεκδικεί ρόλο-κλειδί στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Ευρώπης
Οι διασυνδέσεις με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη αποτελούν αδιάρρηκτο μέρος μιας στρατηγικής που θα καταστήσει τη χώρα κόμβο πράσινης ενέργειας
Το γεγονός ότι η χώρα διεκδικεί ρόλο – κλειδί στη νέα εποχή των μεγάλων ηλεκτρικών διασυνδέσεων της Ευρώπης, τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Τσάφος, Ειδικός Σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα ενέργειας.

Με την ολοκλήρωσή τους, προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί η ικανότητα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από και προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την αύξηση του διασυνοριακού εμπορίου, την ενίσχυση του ανταγωνισμού και της ασφάλειας εφοδιασμού, αλλά και της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι διασυνδέσεις με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη αποτελούν αδιάρρηκτο μέρος μιας στρατηγικής που θα καταστήσει τη χώρα κόμβο πράσινης ενέργειας, αναβαθμίζοντας και τον γεωπολιτικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικά, όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στο Linkedin ο κ. Τσάφος «υπάρχει μια γενική παραδοχή ότι ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) θα χρειαστεί φυσικό αέριο για λόγους εξισορρόπησης. Είναι αλήθεια ότι η εξισορρόπηση του συστήματος είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες κάθε περιβάλλοντος. Οι λύσεις εξισορρόπησης αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης