Commodities

Reuters: Αμερικάνικη έρευνα για τις εμπορικές δραστηριότητες της Κίνας και πιθανή επιβολή δασμών στα προϊόντα της

tags :
Reuters: Αμερικάνικη έρευνα για τις εμπορικές δραστηριότητες της Κίνας και πιθανή επιβολή δασμών στα προϊόντα της
Ο Trump μπορεί να είναι, πιο "μαλακός" με την Κίνα, αν συμβάλλει αποφασιστικά στο θέμα των πυρηνικών της Βόρειας Κορέας
O αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, θα ζητήσει τη Δευτέρα 14/8 από τον επικεφαλής σύμβουλό του για το εμπόριο να διερευνήσει τις πρακτικές της Κίνας σε αυτόν τον τομέα, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δημοσίευμα του Politico.
Ο Trump αναμενόταν να δώσει εντολή για έρευνα με βάση τον Τομέα 301 της Συνθήκης για το Εμπόριο του 1974 νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο, αλλά τελικά δεν προχώρησε, καθώς η Κίνα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ στο θέμα της Βόρειας Κορέας.
Το Politico υποστήριξε ότι δεν είναι ξεκάθαρο πόσες λεπτομέρειες θα δώσει ο Trump για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ο υπεύθυνος των ΗΠΑ για το εμπόριο Robert Lighthizer θα αρχίσει έρευνα με βάση τον τομέα 301.
Ο Trump προσανατολίζεται να είναι πιο μαλακός με την Κίνα, σε περίπτωση που συμβάλλει αποφασιστικά στο θέμα με τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.
Κι ενώ η Κίνα εντάχθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Trump θεωρεί ότι η ασιατική χώρα κάνει αρκετά.
"Χάνουμε εκατοντάδες δισ. δολ. στο εμπόριο με την Κίνα κάθε χρόνο και ξέρουν πώς νιώθω, αλλά αν η Κίνα μας βοηθήσει, θα κινηθώ διαφορετικά όσον αφορά το εμπόριο" δήλωσε ο Αμερικάνος πρόεδρος.
Ο Trump θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον τη Δευτέρα 14/8 διακόπτοντας τις 17ήμερες διακοπές του, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή 11/8.
Το Politico υποστήριξε ότι η έρευνα δεν σημαίνει επιβολή κυρώσεων άμεσα, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε δασμούς στα κινέζικα προϊόντα.
Πηγή:bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης