Commodities

Σε υψηλό 6ετίας οι επενδύσεις των hedge funds στα βασικά μέταλλα

Σε υψηλό 6ετίας οι επενδύσεις των hedge funds στα βασικά μέταλλα
Η ανάκαμψη στις τιμές καθιστά εκ νέου τον κλάδο μία επένδυση με καλές προοπτικές υψηλών αποδόσεων
Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011 βρίσκονται οι επενδύσεις των hedge funds στη βιομηχανία μετάλλων, όπως αποδεικνύουν στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Η επιστροφή καταφθάνει σε μία περίοδο που οι τιμές των μετάλλων ανακάμπτουν, μετά από αρκετά χρόνια έντονης μεταβλητότητας.
Σύμφωνα με στοιχεία της S&P Intelligence, οι επενδύσεις των hedge funds σε μέτρα αλλά και μετοχές μεταλλευτικών ομίλων έφθασαν έως τις 5 Σεπτεμβρίου στα 18,52 δισ. δολάρια.
Σημειώνεται ότι το ρεκόρ επενδύσεων είχε καταγραφεί το 2010 και έφθασε στα 28,98 δισ. ενώ το ναδίρ καταγράφηκε το 2015, με τις επενδύσεις να έχουν υποχωρήσει στα 10,16 δισ. δολάρια.
«Ενδιαφερόμαστε εκ νέου για τα μέταλλα για αρκετούς λόγους, μεταξύ των οποίων και η διαφοροποίηση που αποφασίσαμε να κάνουμε στο χαρτοφυλάκιό μας μετά από έξι έτη bear market για τον κλάδο», υποστήριξε ο Gerardo Tarricone, ιδρυτής του Arion Investment Management.
Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν οι επενδυτές στον χαλκό, ο οποίος έχει αρχίσει να ανακάμπτει φέτος, λόγω και της εκτίμησης για ισχυρή ζήτηση από την Κίνα.
Από την πλευρά της η Barclays σε report της ανέφερε ότι οι επενδύσεις σε βιομηχανικά μέταλλα (συμπεριλαμβανομένων δεικτών και ETFs), άγγιξαν τον Ιούλιο τα 27 δισ. δολάρια από 23 δισ. δολάρια που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2016.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης