Τελευταία Νέα
Commodities

Fitch: Κάτω από τα 60 δολάρια θα παραμείνει το πετρέλαιο

tags :
Fitch: Κάτω από τα 60 δολάρια θα παραμείνει το πετρέλαιο
Εξαιτίας της έντονης μεταβλητότητας της πετρελαϊκής αγοράς, μπορεί ανά διαστήματα ο μαύρος χρυσός να ξεπεράσει, έστω και προσωρινά, το όριο των 60 δολαρίων
Το χαμηλότερο κόστος παραγωγής σε διεθνές επίπεδο, η δυνατότητα αύξησης της αμερικανικής παραγωγής από σχιστολιθικά πετρώματα, αλλά και η ικανότητα της δεύτερης να προσαρμόζεται στις συνθήκες της αγορά θα διατηρήσει την τιμή πετρελαίου χαμηλότερα από τα 60 δολάρια σε μακροχρόνιο ορίζοντα, όπως εκτιμά σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
Προσθέτει, πάντως, ότι εξαιτίας της έντονης μεταβλητότητας της πετρελαϊκής αγοράς, μπορεί ανά διαστήματα ο μαύρος χρυσός να ξεπεράσει, έστω και προσωρινά, το όριο των 60 δολαρίων.
Ο οίκος αναφέρει στην έκθεσή του ότι οι νέες πετρελαιοπηγές (rings) στις ΗΠΑ έχουν ενισχυθεί κατά 45% από τα τέλη του 2016 έως και σήμερα, βοηθώντας στην ανάκαμψη της αμερικανική παραγωγής που ξεπερνά τα 9,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, από 8,4 εκατ. που βρίσκονταν τον Ιούλιο του 2016.
Ο Fitch εκτιμά ότι η αμερικανική παραγωγή θα παραμείνει ισχυρή και στο β’ εξάμηνο του 2017.
Παράλληλα εκφράζει σκεπτικισμό για την πραγματική επίδραση που μπορεί να έχει στις αγορές η απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής του, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο διάστημα, με δεδομένο μάλιστα ότι δεν φαίνεται να υπακούουν πλήρως σε αυτήν τη συμφωνία όλα τα κράτη-μέλη του διεθνούς οργανισμού.
Την ίδια ώρα τα παγκόσμια αποθέματα τόσο αργού πετρελαίου όσο και διυλισμένων προϊόντων του παραμένουν σε υψηλότερα από τα μέσα ιστορικά επίπεδα.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης