Commodities

Goldman: Στα 58 δολάρια η τιμή του brent για το 2017

tags :
Goldman: Στα 58 δολάρια η τιμή του brent για το 2017
Δεν αλλάζει τις προβλέψεις του ο οίκος
Αμετάβλητη στα 58 δολάρια ανά βαρέλι, διατήρησε σήμερα (11 Οκτωβρίου 2017) την τιμή-στόχο (για το τέλος του τρέχοντος έτους) για το πετρέλαιο Brent η Goldman Sachs, τη στιγμή που τα futures (συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης) Νοεμβρίου του βασικού εμπορεύματος διαπραγματεύονται περί τα 56,8 δολάρια ανά βαρέλι.
Επισημαίνεται ότι ο Ο.Π.Ε.Κ. και η Ρωσία έχουν συμφωνήσει να μειώσουν κατά περίπου 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την παραγωγή μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, σε μία προσπάθεια να εξαλείψουν την υπερπροσφορά.
Μάλιστα, ο Οργανισμός και οι σύμμαχοί του εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τη συμφωνία πέραν του Μαρτίου 2018.
Η Goldman αναφέρει επίσης ότι αναμένει ένα μέτριο παραγωγικό πλεόνασμα το 2018, καθώς η οριακά χαμηλότερη αύξηση στην παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις Η.Π.Α., αντισταθμίζεται από την επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων ενεργειακών projects εκτός του Ο.Π.Ε.Κ..
Νωρίτερα σήμερα, η Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) προχώρησε σε αύξηση των προβλέψεων για την αμερικανική παραγωγή αργού το 2018, ενώ μείωσε ελαφρώς τις προβλέψεις για την παραγωγή το 2017.
Ειδικότερα, η ΕΙΑ μείωσε την πρόβλεψή της για την παραγωγή αργού στις Η.Π.Α. το 2017, στα 9,24 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ αύξησε την πρόβλεψή της για το 2018, κατά 0,8% στα 9,92 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Παράλληλα, η Υπηρεσία αύξησε τις προβλέψεις της για τις τιμές του αργού WTI και του Brent για το τρέχον και το επόμενο έτος.
Συγκεκριμένα, στη μηνιαία της έκθεση, η ΕΙΑ προβλέπει ότι η τιμή του WTI θα διαμορφωθεί φέτος στα 49,69 δολ. ανά βαρέλι, κατά 1,7% υψηλότερα σε σχέση με την πρόβλεψη του Σεπτεμβρίου.
Για το 2018, η ΕΙΑ αναμένει ότι η τιμή του αργού θα διαμορφωθεί στα 50,57 δολ. - πρόβλεψη κατά 2% αυξημένη σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.
Όσον αφορά στο Brent, η Υπηρεσία αύξησε την πρόβλεψή της κατά 2,7% για το 2017, στα 52,43 δολ., και κατά 4,8% για το 2018, στα 54,07 δολ. ανά βαρέλι.
Παρά το γεγονός ότι η σταδιακή εξισορρόπηση της αγοράς θα παρέχει στήριξη στον «μαύρο χρυσό» μέχρι το τέλος του έτους, εάν δεν επεκταθεί η συμφωνία του Ο.Π.Ε.Κ. μετά τον Μάρτιο, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι το πετρέλαιο θα μπορούσε να βρεθεί ξανά κάτω από τη ζώνη των 50 δολ. ανά βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης