Commodities

Η επιδείνωση της κρίσης στην Kobe Steel δίνει ώθηση στις αμερικανικές επιχειρήσεις χάλυβα

Η επιδείνωση της κρίσης στην Kobe Steel δίνει ώθηση στις αμερικανικές επιχειρήσεις χάλυβα
Οι μετοχές των AK Steel Holding Corp, U.S. Steel Corp, Nucor Corp και Steel Dynamics Inc, σημείωσαν άνοδο 2% έως 6%
Οι μετοχές  των Αμερικανών χαλυβουργικών επιχειρήσεων ενισχύθηκαν την Παρασκευή 13/10 μετά την ανακοίνωση της Ιαπωνικής Kobe Steel Ltd ότι η εξαπάτηση των δεδομένων της εταιρείας μπορεί να έχει εξαπλωθεί πέρα από τη χώρα και να επηρεάσει περίπου 500 εταιρείες, προκαλώντας παγκόσμιες ανησυχίες για την αλυσίδα εφοδιασμού.
Σύμφωνα με το Reuters οι μετοχές των AK Steel Holding Corp, U.S. Steel Corp, Nucor Corp και Steel Dynamics Inc, σημείωσαν άνοδο 2% έως 6% στις συναλλαγές το πρωί.
"Η κρίση της Kobe Steel βοηθάει σίγουρα σε άλλους παραγωγούς χάλυβα", δήλωσε ο Art Hogan της Wunderlich Securities.
"Στην ανταγωνιστική βιομηχανία των βασικών προϊόντων, εάν ένας από τους σημαντικότερους παίκτες «χτυπηθεί¨», θεωρείται ως πιθανότητα διακοπής της προσφοράς που ωφελεί τους άλλους παίκτες", πρόσθεσε ο Hogan.
Η κλίμακα του «παραπτώματος» στην τρίτη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ιαπωνίας εξασθένησε τις μετοχές της κατά 9%, κοστίζοντας περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια από την αγοραστική της αξία αυτήν την εβδομάδα.
Επιπλέον, οι κινεζικές εξαγωγές χάλυβα το Σεπτέμβριο μειώθηκαν κατά 42% σε ετήσια βάση, αντιπροσωπεύοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2014, γράφει ο αναλυτής της KeyBanc Capital Markets Philip Gibbs.
Ο Gibbs χαρακτήρισε τη μείωση της δυναμικής εξαγωγής κινεζικών χάλυβα ως ενθαρρυντική για τη δυναμική της παγκόσμιας προσφοράς.
Οι Βραζιλιάνικες επιχειρήσεις χάλυβα, συμπεριλαμβανομένων των Usiminas και CSN, ενισχύθηκαν περισσότερο από 5%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης