Commodities

Η Ρωσία προετοιμάζεται για πετρέλαιο στα 40 δολ. το βαρέλι

Η Ρωσία προετοιμάζεται για πετρέλαιο στα 40 δολ. το βαρέλι
Η Ρωσία έχει υπολογίσει το πετρέλαιο στα 40 δολάρια το βαρέλι στον προϋπολογισμό της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών -  Το Brent έχει κινηθεί φέτος, από λιγότερο από $ 45 έως και πάνω από 59 δολάρια το βαρέλι
Η Ρωσία έχει υπολογίσει το πετρέλαιο στα 40 δολάρια το βαρέλι στον προϋπολογισμό της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Anton Siluanovς σε τηλεοπτική συνέντευξη το CNBC την Παρασκευή 13/10.
Το αργό πετρέλαιο Brent διαπραγματεύθηκε πάνω από $ 57 την Παρασκευή, αλλά ο Ρώσος υπουργός είπε ότι ο προϋπολογισμός έχει λάβει υπόψη τις διακυμάνσεις των τιμών.
"Για να ελαχιστοποιηθούν οι διακυμάνσεις των τιμών στις ξένες αγορές, έχουμε ετοιμάσει έναν προϋπολογισμό που βασίζεται σε μια τιμή 40 δολάρια το βαρέλι. Νομίζω ότι αυτή είναι μια αρκετά συγκρατημένη και συντηρητική τιμή, η οποία έχει ληφθεί υπόψη για τα επόμενα τρία χρόνια, "δήλωσε ο Siluanov.
"Παρεμπιπτόντως, το ισοζύγιο πληρωμών του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μας είναι ισορροπημένο σε μια τιμή 40 δολ.  Ως εκ τούτου, το ποσοστό του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού από έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο έχει μειωθεί από 60% σε 40%.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν σημείωσει έντονες διακυμάνσεις φέτος, φτάνοντας κάτω από 45 δολάρια το βαρέλι και υπερβαίνοντας τα 59 δολάρια.
Αλλά ορισμένοι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι οι τιμές θα μπορούσαν να μειωθούν. Η παγκόσμια αύξηση των μετοχών, η αύξηση της παραγωγής εκτός του ΟΠΕΚ και η υποτονική ενίσχυση της ζήτησης θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τιμή του πετρελαίου, ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) στην έκθεση που δημοσίευσε την Πέμπτη.
Εν τω μεταξύ, η παραγωγή του ΟΠΕΚ  σημείωσε το δεύτερο υψηλότερο μηνιαίο επίπεδο το τρέχον έτος το Σεπτέμβριο.
"Η πρόκλησή μας είναι να διασφαλίσουμε τον προϋπολογισμό μας, να διασφαλίσουμε την εφαρμογή των υποχρεώσεών μας όσον αφορά εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής του πετρελαίου", ανέφερε ο Siluanov.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης