Τελευταία Νέα
Commodities

Σαουδική Αραβία: O ΟΠΕΚ πρέπει να επεκτείνει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

Σαουδική Αραβία: O ΟΠΕΚ πρέπει να επεκτείνει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου
Στις 30 Νοεμβρίου η συνάντηση ΟΠΕΚ και ανεξάρτητων παραγωγών
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα πρέπει να ανακοινώσουν παράταση των περικοπών παραγωγής όταν συναντηθούν στο τέλος αυτού του μήνα.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου είναι απίθανο να μειώσει τα πλεονάσματα αποθεμάτων πετρελαίου στα μέσα επίπεδα μέχρι τη λήξη της τρέχουσας συμφωνίας στα τέλη Μαρτίου, δήλωσε ο υπουργός Khalid Al-Falih, μιλώντας  στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών  για την κλιματική αλλαγή που διεξάγεται στη Βόννη της Γερμανίας.
Η Ρωσία, σύμμαχος του ΟΠΕΚ στη συμφωνία, δεν είναι πεπεισμένη ότι είναι απαραίτητο να ληφθεί απόφαση όταν οι παραγωγοί συναντηθούν στις 30 Νοεμβρίου,  σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.
"Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι στα τέλη Μαρτίου δεν πρόκειται να είμαστε στο  επίπεδο που θέλαμε να είμαστε, το οποίο είναι στο μέσο όρο πενταετίας", δήλωσε ο Al-Falih σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg την Πέμπτη.
"Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται κάποια επέκταση. Προτίμησή μου είναι να υπάρξει σαφήνεια στην αγορά και να ανακοινώσουμε στις 30 Νοεμβρίου τι θα κάνουμε. "
Η Σ. Αραβία είχε «εκτεταμένες» διαβουλεύσεις με τη Ρωσία, σημείωσε, και αισθάνεται «πλήρως πεπεισμένος» ότι αυτή η χώρα θα  συμπλεύσει για την επίλυση.
Ο Al-Falih ανέφερε επίσης ότι οι ξένες επενδύσεις στη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένης της προγραμματισμένης πώλησης μετοχών της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας, δεν θα επηρεαστούν από τις  συλλήψεις αξιωματούχων.
Ο ΟΠΕΚ θα διασφαλίσει ότι η «στρατηγική εξόδου» από τη σημερινή συμφωνία θα είναι μια «σταδιακή προσαρμογή» που θα αποτρέψει την επιστροφή οποιασδήποτε υπερπροσφοράς, δήλωσε ο Al-Falih. Το βασίλειο έχει μειώσει τις εξαγωγές, προς τις Η.Π.Α. κατά τη διάρκεια της συμφωνίας, καθώς αυτή η αγορά είναι ιδιαίτερα υπερφορτωμένη και οι περικοπές θα αντιστραφούν μόλις τελειώσει η συμφωνία σημείωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης