Τελευταία Νέα
Commodities

Οι BRICS δημιουργούν πλατφόρμα διαπραγμάτευσης χρυσού

Οι BRICS δημιουργούν πλατφόρμα διαπραγμάτευσης χρυσού
Το σύστημα διαπραγμάτευσης χρυσού στο Λονδίνο θεωρείται μη λειτουργικό
Οι χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική) είναι αρκετά κοντά στο να δημιουργήσουν μία κοινή πλατφόρμα διαπραγμάτευσης χρυσού, όπως υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Sergey Shvetsov.
Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο το σύστημα που υπάρχει στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου είναι πλέον λιγότερο ικανοποιητικό και οι τέσσερις χώρες ερευνούν κατά πόσο μπορούν να δημιουργήσουν μία δική τους ενιαία πλατφόρμα για το πολύτιμο μέταλλο.
«Το παραδοσιακό σύστημα διαπραγμάτευσης χρυσού με έδρα το Λονδίνο και εν μέρει κάποιες ελβετικές πόλεις έχει γίνει λιγότερο λειτουργικό, καθώς αναδύονται άλλα κέντρα διαπραγμάτευσης, όπως αυτά σε Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική», υποστήριξε ο Shvetsov, μιλώντας σε συνέδριο.
Ο Ρώσος τραπεζίτης υποστήριξε ότι υπάρχει και η πιθανότητα δημιουργίας ενός νέου benchmark στο μέλλον.
Παράλληλα αποκάλυψε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να αυξάνει τα αποθέματα χρυσού της, με την Κεντρική Τράπεζα να έχει αγοράσει έξι εκατ. ουγιές (σχεδόν 187 τόνους) χρυσού στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2017.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας 3ετίας τα ρωσικά αποθέματα χρυσού έχουν αυξηθεί 11,6%, ενώ η αξία τους υπολογίζεται ότι έχει ενισχυθεί 22,4%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης