Commodities

Ρωσία: Το ράλι των παραγωγών χάλυβα μπορεί να αποδειχθεί εύθραστο

Ρωσία: Το ράλι των παραγωγών χάλυβα μπορεί να αποδειχθεί εύθραστο
Οι δύο κορυφαίες χαλυβουργίες της χώρας NLMK και Evraz  ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι το 2017 σημείωσαν αύξηση κατά περίπου 3%, ενώ η  Severstal ανακοίνωσε την Παρασκευή 19/1/2018 σταθερή παραγωγή σε υψηλό πενταετίας
Οι Ρωσικές χαλυβουργικές επιχειρήσεις αύξησαν την παραγωγή τους το 2017, εκμεταλλευόμενες τις αυξανόμενες τιμές και ζήτηση μετά από μια διετή κάμψη του κλάδου, αν και ορισμένοι αναλυτές προειδοποίησαν ότι οι κίνδυνοι παραμονεύουν.
Οι δύο κορυφαίες χαλυβουργίες της χώρας NLMK και Evraz  ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι το 2017 σημείωσαν αύξηση κατά περίπου 3%, ενώ η  Severstal ανακοίνωσε την Παρασκευή 19/1/2018 σταθερή παραγωγή σε υψηλό πενταετίας σύμφωνα με το Reuters.
Η TMK, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής σωλήνων από χάλυβα στη Ρωσία για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι αποστολές το 2017 αυξήθηκαν κατά 10,6% ετησίως.
Η άνοδο έρχεται καθώς η οικονομία της Ρωσίας αρχίζει να ανακάμπτει ενώ η  Κίνα περιορίζει την παραγωγή σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της ρύπανσης, παρέχοντας μια «ανάσα καθαρού αέρα» όχι μόνο στο Πεκίνο αλλά και στους χαλυβουργούς της Ρωσίας.
"Η Κίνα αποσύρεται και μειώνει τον ρόλο της στην παγκόσμια αγορά γεγονός που δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες για τις ρωσικές επιχειρήσεις χάλυβα", επεσήμανε  ο αναλυτής της Societe Generale, Sergei Donskoy.
«Δεν θα εκπλαγώ αν κάποιες από αυτές δείξουν περαιτέρω ανάπτυξη».
Ωστόσο, ο Chuyko, επικεφαλής της έρευνας για τα μέταλλα και την εξόρυξη στην BCS Investment Bank, δήλωσε ότι η «bonanza» θα μπορούσε να πλησιάσει.
Ο Chuyko επεσήμανε ότι μια πιθανή αλλαγή στην πολιτική κατεύθυνση από την Κίνα έως τα μέσα του 2018 και η αύξηση της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα και άνθρακα συνολικά θα μπορούσαν να ωθήσουν  σε πτώση τις τιμές και τα κέρδη.
"Το 2018 θα είναι η χρονιά hangover ", σημείωσε ο Chuyko. "Όλοι χαρούμενοι, «μεθυσμένοι» το νέο έτος,ξανακερδίζουν την εμπιστοσύνη τους. Αλλά φέτος ... θα δούμε την επιστροφή της αγοράς στην πραγματικότητα ».
Οι τιμές του χάλυβα είναι πιθανό να μειωθούν κατά 25%, με τις τιμές άνθρακα να δέχονται ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα, σημείωσε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης