Commodities

Νέες πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και ΗΠΑ

Νέες πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και ΗΠΑ
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,55% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,70 δολ. ανά βαρέλι
Υπό νέες πιέσεις βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το πετρέλαιο, μετά τις οριακές μεταβολές που εμφάνισε νωρίτερα εντός της ημέρας, καθώς η αισιοδοξία που έφεραν τα νέα για την πτώση των εξεδρών γεώτρησης στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να υποχωρεί.
Ειδικότερα, περί τις 2:28 μ.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,61% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,09 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμνερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,55% στα 61,70 δολ. ανά βαρέλι.
Η είδηση για την πτώση στις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα πρόσφερε ώθηση στις τιμές του πετρελαίου, καθώς ήταν η πρώτη πτώση που σημειώθηκε μετά από επτά συνεχόμενες εβδομάδες.
Ωστόσο, το ενδεχόμενος ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων τους, καθώς και η αυξημένη αμερικανική παραγωγή εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στον μαύρο χρυσό, ο οποίος επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος μετά από την ανάκαμψη που σημείωσε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.
Παράλληλα, ο διχασμός που έχει επέλθει μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ, αναφορικά με τις επιθυμητές τιμές του πετρελαίου, προκαλεί επίσης ανησυχίες στους επενδυτές, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στην πορεία της συμφωνίας για τις περικοπές στην παραγωγή.
Ο ΟΠΕΚ χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα μετά από περισσότερο από έναν χρόνο ενότητας, με τη Σαουδική Αραβία, η οποία είναι στη μία πλευρά, να επιθυμεί η τιμή του πετρελαίου να αγγίξει τα 70 δολ. ανά βαρέλι, και το Ιράν, το οποίο βρίσκεται στην άλλη πλευρά, να θέλει η τιμή του πετρελαίου να κυμανθεί γύρω στα 60 δολ. ανά βαρέλι.
Η διάσπαση οφείλεται σε διαφορετικές απόψεις αναφορικά με το αν η τιμή του πετρελαίου στα 70 δολ. ανά βαρέλι, θα οδηγήσει τις αμερικανικές εταιρείες σχιστολιθικού σε μία φρενίτιδα παραγωγής η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την ισχυρή πτώση στις τιμές του πετρελαίου.
Το Ιράν επιθυμεί ο ΟΠΕΚ να εργαστεί ώστε να διατηρήσει τις τιμές του πετρελαίου γύρω στα 60 δολ. ανά βαρέλι, ώστε να συγκρατήσει τους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου, όπως τόνισε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Bijan Zanganeh, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.
Πλέον, το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου τα οποία θα δημοσιευθούν αύριο (13/3), και τα οποία αφορούν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την προηγούμενη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης