Commodities

ΗΠΑ: Οι εισαγωγές φύλλου αλουμινίου από την Κίνα βλάπτουν τους παραγωγούς των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Οι εισαγωγές φύλλου αλουμινίου από την Κίνα βλάπτουν τους παραγωγούς των ΗΠΑ
Η απόφαση οδηγεί σε επιβολή μέτρων αντιντάπινγκ και φόρων έως και 188%, ξεχωριστά από τους δασμούς Trump σε χάλυβα  και αλουμίνιο
Η αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου ανακοίνωσε  την Πέμπτη 15/3/2018  ότι κατέληξε στο συμπέρασμα  ότι οι εισαγωγές φύλλου αλουμινίου από την Κίνα βλάπτουν τους παραγωγούς των ΗΠΑ, μια κίνηση που μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή φόρων μέχρι και 188% για τους κινέζους εξαγωγείς.
Σύμφωνα με το Reuters το πόρισμα της "τελικής φάσης" λήφθηκε σε μια υπόθεση αντιντάμπινγκ και κατά των επιδοτήσεων που συζητήθηκε  στην Ομάδα Εργασίας Aluminum Association Trade Enforcement
Το τελικό συμπέρασμα σημαίνει ότι το Υπουργείο Εμπορίου των Η.Π.Α. μπορεί να εφαρμόσει για πέντε χρόνια μέτρα αντιντάμπινγκ και αντισταθμιστικούς δασμούς που ανακοίνωσε στις 27 Φεβρουαρίου για αρκετές κινεζικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση  τα περιθώρια ντάμπινγκ θα κυμανθούν από 48,64% έως 106,9% και τα ποσοστά κατά των επιδοτήσεων από 17,14% σε 80,97%.
Η απόφαση είναι ξεχωριστή από την επιβολή από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump των δασμών 10% για το αλουμίνιο  και 25% για τον χάλυβα.
Η Κίνα εξέφρασε την «έντονη δυσαρέσκεια» της  καθώς τα συμπεράσματα ανακοινώθηκαν  τον Φεβρουάριο και το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας δήλωσε ότι θα λάβει μέτρα για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων του.
Ο κ. Wang Hejun, επικεφαλής του Γραφείου Εμπιστευτικότητας και Ερευνών του Υπουργείου Εμπορίου, σε δήλωση του ανέφερε ότι το αμερικανικό συμπέρασμα "αγνόησε τους κανόνες του ΠΟΕ" και θα βλάπτει σοβαρά τους εξαγωγείς φύλλων αλουμινίου της Κίνας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης