Commodities

Πετρέλαιο: Πτώση πάνω από 4%, καθώς Ρωσία και Σ. Αραβία επανεξετάζουν τα ανώτατα όρια παραγωγής

Πετρέλαιο: Πτώση πάνω από 4%, καθώς Ρωσία και Σ. Αραβία επανεξετάζουν τα ανώτατα όρια παραγωγής

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δήλωσε ότι μια ομάδα παραγωγών κρατών θα μπορούσε σύντομα να αρχίσει να μειώνει τα όρια παραγωγής με στόχο την εξισορρόπηση της αγοράς.
   

Κατακόρυφη πτώση  πάνω από 4% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 25/5/2018 μετά από δηλώσεις  ότι μια ομάδα χωρών θα μπορούσε σύντομα να αρχίσει να χαλαρώνει τα όρια παραγωγής που θέσπισαν πέρυσι προκειμένου να περιορίσουν την παγκόσμια υπερπροσφορά .
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Khalid Al-Falih, στην Αγία Πετρούπολη για να συζητήσει τη συμφωνία, η οποία είχε ως στόχο να διατηρήσει  τα 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στην αγορά από τον Ιανουάριο του 2017.
Τα μέρη εξετάζουν τώρα μια σταδιακή έξοδο από αυτή τη συμφωνία για να αντισταθμιστεί η πτώση της παραγωγής στην πληγείσα από τη κρίση Βενεζουέλα και την αναμενόμενη διακοπή των εξαγωγών από το Ιράν, το οποίο αντιμετωπίζει νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ.
"Ήρθε η στιγμή που θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να βγούμε από τη συμφωνία και να μειώσουμε σταδιακά τις ποσοστώσεις στις περικοπές παραγωγής", ανέφερε ο Novak, σύμφωνα με το Reuters.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate μειώθηκε  στα 68 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας περαιτέρω από τα υψηλά της εβδομάδας στα 72,83 δολ., το υψηλότερο  επίπεδο από το Νοέμβριο του 2014. Η σύμβαση μειώθηκε κατά 2,89 δολάρια ή 4,1% στα 67,82 δολάρια στις 12:25 μ.μ. ET.

Το Brent υποχώρησε 2,74 δολάρια, ή 3,5%, στα $ 76,05. Το διεθνές κριτήριο αναφοράς για τις τιμές του πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα έφθασαν σε υψηλό 3,50 ετών στα 80,50 δολαρίων, το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2014.
Περί τις 20:20 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού  βρισκόταν στα 67,61 δολάρια το βαρέλι με πτώση 4,34% και το brent sta 76,08 δολάρια με απώλειες 3,44%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης