Commodities

Οριακές μεταβολές για το πετρέλαιο - Στη συνεδρίαση της Βιέννης στραμμένα τα βλέμματα

Οριακές μεταβολές για το πετρέλαιο - Στη συνεδρίαση της Βιέννης στραμμένα τα βλέμματα

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 6 σεντς στα 66,95 δολάρια το βαρέλι

Μεικτές τάσεις καταγράφονται στην διαμόρφωση των σημερινών τιμών του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Βιέννη για μία σημαντική συνάντηση του ΟΠΕΚ.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόγραμμα μείωσης της παραγωγής του πετρελαίου, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι επιθυμούν αύξησης της παραγωγής.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, μειώθηκαν κατά 3 σεντς στα 75,91 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 6 σεντς στα 66,95 δολάρια το βαρέλι.

Χθες (14/6) ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, χαρακτήρισε ως «αναπόφευκτο» το ενδεχόμενο σταδιακής αύξησης της παραγωγής, μετά από 18 μήνες σημαντικών περιορισμών που είχαν ως στόχο την εξισορρόπηση της αγοράς.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι η νεα συμφωνία θα είναι «λογική», χωρίς να έχει «κάτι παράξενο», διευκρινίζοντας ότι θα αυξηθούν σταδιακά τα ανώτατα όρια παραγωγής των χωρών που συμμετείχαν στην προηγούμενη συμφωνία του ΟΠΕΚ.

Αν και δεν αποκάλυψε κάποια συγκεκριμένη πρόταση που εξετάζεται, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «θα καταλήξουμε σε συμφωνία», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «ως συνήθως, θα πράξουμε το σωστό».

Παράλληλα, δηλώσεις επί του ζητήματος πραγματοποίησε και ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, ο συναντήθηκε με τον σαουδάραβα ομόλογό, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες συμμερίζονται την άποψη ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ θα πρέπει σταδιακά να αυξηθεί.

 

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης