Commodities

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας

Η πλευρά του Πεκίνου δήλωσε ότι θα αντιδράσει απέναντι στις κινήσεις των ΗΠΑ, επιβάλοντας δασμούς στις εισαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του αργού πετρελαίου

Καθοριστικό ρόλο στην πτωτική τάση του μαύρου χρυσού στο ξεκίνημα της εβδομάδας διαδραματίζει ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας.

Ειδικότερα, το brent περί τις 10.30 υποχωρεί 0.53% στα 73 δολάρια ανά βαρέλι ενώ το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως 1.51% στα 63 δολάρια.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Phillip Futures, Benjamin Lu, «οι τιμές του αργού πετρελαίου κατέρρευσαν καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας κλιμακώθηκαν την περασμένη Παρασκευή».

Παράλληλα, η Κίνα ανέφερε ότι θα απαντήσει με το ίδιο νόμισμα στην επιβολή δασμών των ΗΠΑ, με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua να επιβεβαιώνει την παραπάνω σκέψη.

Βέβαια πολλοί άνθρωποι της αγοράς που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, υπογραμμίζουν ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για συμβιβασμό.

Τέλος, οι επενδυτές αναμένεται να στραφούν στη συνεδρίαση των μελών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας εντός της εβδομάδας, αναζητώντας περαιτέρω ενδείξεις για την πορεία της συμφωνίας για το πετρέλαιο.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης