Commodities

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου - Στη συνάντηση της Βιέννης όλα τα βλέμματα

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου - Στη συνάντηση της Βιέννης όλα τα βλέμματα

Το Ιράν άφησε να εννοηθεί ότι υποστηρίζει την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στον ΟΠΕΚ

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς επικρατεί ο προβληματισμός των επενδυτών αναφορικά με την έκβαση της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ στη Βιέννη.

Συγκεκριμένα, το brent υποχωρεί κατά 0,88% στα 74 δολάρια ενώ το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως 0,58% στα 65 δολάρια ανά βαρέλι περί τις 10.10.

Από την πλευρά του ο Ιρανός υπουργός πετρελαίου Bijan Zanganeh δήλωσε ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις χώρες του ΟΠΕΚ που εμφανίζονται διχασμένες στο ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής.

«Αισθάνομαι πολύ καλά με τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής του ΟΠΕΚ» είπε χαρακτηριστικά, όντας διαφοροποιημένος σε σχέση με τις δηλώσεις που έκανε χθες (20/6) περί αμφισβήτησης ταύτισης απόψεων των μελών του ΟΠΕΚ.

Από την πλευρά τους, Σαουδική Αραβία και Ρωσία οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγή τους, επιλέγουν μια σημαντική αύξηση της παραγωγής. Εν τω μεταξύ, οι χώρες χωρίς πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ, του Ιράν και της Βενεζουέλας, προτιμούν να διατηρήσουν τα όρια προσφοράς.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης