Commodities

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου λόγω έλλειψης αγωγών

tags :
Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου λόγω έλλειψης αγωγών

Από τον Ιούνιο, ο αριθμός των σταθμών έχει σταθεροποιηθεί σε πάνω από 860 εξέδρες, καθώς οι τιμές αργού πετρελαίου στην Permian στο δυτικό Τέξας και το ανατολικό Νέο Μεξικό έχουν καταρρεύσει εξαιτίας της έλλειψης υποδομής αγωγών που απαιτείται για τη μεταφορά περισσότερων καυσίμων από την περιοχή

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τις πλατφόρμες πετρελαίου για δεύτερη εβδομάδα καθώς οι νέες γεωτρήσεις έχουν σταματήσει στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο του χώρας, όπου η παραγωγή προβλέπεται να αναπτυχθεί με τον βραδύτερο ρυθμό σε σχεδόν δύο χρόνια λόγω των περιορισμών των αγωγών.
Οι εξέδρες πετρελαίου μειώθηκαν κατά μια την εβδομάδα έως τις 21 Σεπτεμβρίου, περιορίζοντας το συνολικό πλήθος σε 866, σύμφωνα με την Baker Hughes της General Electric Co.
Η καταμέτρηση των πλατφορμών των ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν δραστηριοποιήθηκαν 744 μονάδες, καθώς οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν την παραγωγή τους εν αναμονή υψηλότερων τιμών το 2018 από τα προηγούμενα έτη.
Ωστόσο, από τον Ιούνιο, ο αριθμός των σταθμών έχει σταθεροποιηθεί σε πάνω από 860 εξέδρες, καθώς οι τιμές αργού πετρελαίου στην Permian στο δυτικό Τέξας και το ανατολικό Νέο Μεξικό έχουν καταρρεύσει εξαιτίας της έλλειψης υποδομής αγωγών που απαιτείται για τη μεταφορά περισσότερων καυσίμων από την περιοχή. Η Permian είναι το μεγαλύτερο πεδίο σχιστολιθικού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η παραγωγή πετρελαίου στην Permian θα ανέλθει σε 31.000 βαρέλια την ημέρα, την πιο αργή ανάπτυξή της από τα τέλη του 2016, δήλωσε αυτή την εβδομάδα η Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφορίας.
Περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών πετρελαιαγωγών βρίσκονται στο Permian. Οι ενεργές μονάδες εκεί αυξήθηκαν κατά πέντε αυτήν την εβδομάδα σε 488, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015.
Με τόσες πολλές εξέδρες που λειτουργούν στη λεκάνη απορροής, οι χειριστές προχωρούν σε γεωτρήσεις αλλά δεν τις ολοκληρώνουν τις εργασίες εν μέρει λόγω των περιορισμών μεταφοράς.
Τα φρεάτια που δεν έχουν ολοκληρωθεί, σημείωσαν  άνοδο κατά 211 έως 3.630, τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση μετά την έναρξη της παρακολούθησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων τον Σεπτέμβριο του 2016.
Αυτή την εβδομάδα, τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. αυξήθηκαν κατά 1% στα περίπου 71 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας  άνοδο για δεύτερη συνεχή εβδομάδα πριν από τη συνάντηση του ΟΠΕΚ την Κυριακή.
Μέχρι στιγμής φέτος, τα συμβόλαια πετρελαίου ΗΠΑ έφθασαν κατά μέσο όρο τα 66,64 δολάρια ανά βαρέλι. Αυτό συγκρίνεται με τους μέσους όρους των 50,85 δολαρίων στο ημερολόγιο του 2017 και των 43,47 δολαρίων το 2016.
Όσον αφορά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν σε σχεδόν $ 71 για το υπόλοιπο του 2018 και πάνω από $ 68 για το 2019.
Ενόψει των υψηλότερων τιμών το 2018 από το 2017, η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co της Η.Π.Α. δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι εταιρείες ερευνών και παραγωγής (E & P) αύξησαν κατά 18% τις προγραμματισμένες κεφαλαιουχικές δαπάνες.
Η Cowen ανέφερε ότι οι E & Ps αναμένεται να δαπανήσουν συνολικά 85,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 σε σχέση με τις δαπάνες ύψους 72,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017.
Οι αναλυτές της Simmons & Co, εμπειρογνώμονες ενέργειας στην τράπεζα επενδύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών Piper Jaffray, προβλέπουν αυτή τη βδομάδα ότι ο μέσος συνδυασμός μετρητών πετρελαίου και φυσικού αερίου θα αυξηθεί από 876 το 2017 σε 1.031 το 2018, 1.092 το 2019 και 1.227 το 2020.
Μέχρι στιγμής φέτος, ο συνολικός αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κατά μέσο όρο 1.018. Με αυτόν τον τρόπο, η συνολική μέτρηση για το 2018 είναι η υψηλότερη από το 2014, η οποία ήταν κατά μέσο όρο 1.862 εξέδρες. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης