Commodities

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου λόγω των περιορισμών στους αγωγούς

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου λόγω των περιορισμών στους αγωγούς

Μειώθηκαν κατά τρεις οι πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 28 Σεπτεμβρίου, περιορίζοντας το συνολικό αριθμό σε 863

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για δεύτερη συνεχή εβδομάδα καθώς οι νέες γεωτρήσεις περιορίσθηκαν  το τρίτο τρίμηνο λόγω των περιορισμών των αγωγών στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της χώρας.
Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά τρεις οι πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 28 Σεπτεμβρίου, περιορίζοντας το συνολικό αριθμό σε 863, έναντι 866 μία εβδομάδα νωρίτερα  σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.
Η καταμέτρηση των εξέδρων πετρελαίου στις ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, είναι υψηλότερος από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν ήταν ενεργές 750 μονάδες, καθώς οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν την παραγωγή τους, εν αναμονή υψηλότερων τιμών το 2018.
Ο αριθμός έχει διατηρηθεί ως επί το πλείστον σταθερός από τον Ιούνιο, καθώς οι τιμές πετρελαίου στην περιοχή Permian στο δυτικό Τέξας και το ανατολικό Νέο Μεξικό έχουν καταρρεύσει εξαιτίας της έλλειψης υποδομής αγωγών που απαιτείται για τη μεταφορά περισσότερων καυσίμων από την περιοχή.
Η παραγωγή στη Permian, τη μεγαλύτερη περιοχή σχιστολιθικού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, προβλέπεται ότι θα αυξηθεί με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων δύο ετών σε 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Οκτώβριο, λίγο κάτω από την παραγωγή από το Ιράν, τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό του ΟΠΕΚ.
Συνολικά, η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκε σε ρεκόρ 11,0 εκατομμυρίων bpd τον Ιούλιο, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία, αντιπαραβάλλοντας την παραγωγή κορυφαίων παραγωγών της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας.
Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. διαπραγματεύονταν την Παρασκευή κοντά σε 74 δολάρια το βαρέλι, με αποτέλεσμα η σύμβαση να αυξηθεί για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ για το Ιράν «σφίγγουν» τις παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου. Η σύμβαση έχει αυξηθεί σχεδόν 5% αυτό το μήνα, αλλά κάτω από περισσότερο από 1% για το τρίμηνο.

Μέχρι στιγμής φέτος, τα συμβόλαια πετρελαίου ΗΠΑ έφθασαν κατά μέσον όρο τα 66,79 δολάρια το βαρέλι. Αυτό συγκρίνεται με τους μέσους όρους των 50,85 δολαρίων το 2017 και των 43,47 δολαρίων το 2016.
Τα  συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν πάνω από $ 73 για το υπόλοιπο του 2018 και περίπου $ 72 για το 2019.
Ενόψει των υψηλότερων τιμών το 2018 και το 2019 από ό, τι πέρυσι, η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co της Η.Π.Α. ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι εταιρείες έρευνας και παραγωγής (E & P) σχεδιάζουν αύξηση κατά 18% φέτος στις προγραμματισμένες κεφαλαιουχικές δαπάνες.
Η Cowen ανέφερε ότι οι E & Ps που παρακολουθεί αναμένεται να δαπανήσουν συνολικά 85,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.  Σε σχέση με τις προβλεπόμενες δαπάνες ύψους 72,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017.
Οι αναλυτές της Simmons & Co, εμπειρογνώμονες ενέργειας στην τράπεζα επενδύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών Piper Jaffray, προβλέπουν αυτή τη εβδομάδα ότι ο μέσος συνδυασμός πετρελαίου και φυσικού αερίου θα αυξηθεί από 876 το 2017 σε 1.031 το 2018, 1.092 το 2019 και 1.227 το 2020.
Μέχρι στιγμής φέτος, ο συνολικός αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κατά μέσο όρο 1.019. Η συνολική μέτρηση για το 2018 είναι η υψηλότερη από το 2014, η οποία ήταν κατά μέσο όρο 1.862 εξέδρες. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης