Τελευταία Νέα
Commodities

Καναδάς: Δεν βλέπει γρήγορο τέλος στους δασμούς των ΗΠΑ για τα μέταλλα

Καναδάς: Δεν βλέπει γρήγορο τέλος στους δασμούς των ΗΠΑ για τα μέταλλα

Η κυβέρνηση του καναδού πρωθυπουργού Justin Trudeau είναι απαισιόδοξη για τις πιθανότητες να καταργηθούν σύντομα οι δασμοί

Ο Καναδάς δεν ελπίζει ότι η Ουάσιγκτον θα άρει γρήγορα τους δασμούς που επέβαλε στις εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου και αντιστέκεται στην πίεση των ΗΠΑ να συμφωνήσουν σε αυστηρές ποσοστώσεις.
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, επέβαλε τον Ιούνιο δασμούς στον Καναδά και το Μεξικό, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Αν και ο Καναδάς και το Μεξικό συμφώνησαν σε μια ανανεωμένη εμπορική συμφωνία την περασμένη εβδομάδα, τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ.
Η κυβέρνηση του καναδού πρωθυπουργού Justin Trudeau είναι απαισιόδοξη για τις πιθανότητες να καταργηθούν σύντομα οι δασμοί σύμφωνα με πηγές του Reuters.
Τον Μάρτιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν συμφωνία με τη Σεούλ, για τον τερματισμό των δασμών χάλυβα και σε αντάλλαγμα η Νότια Κορέα συμφώνησε να μειώσει τις εξαγωγές κατά 30% του μέσου όρου των τελευταίων τριών ετών.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για τη νέα συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά (USMCA), αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν στον Καναδά ότι επιθυμούν παρόμοια ρύθμιση για τον χάλυβα και το αλουμίνιο, σύμφωνα με πηγή του Reuters.
Ο Καναδάς απέρριψε τη ζήτηση και κατέστησε σαφές ότι κάθε ανώτατο όριο στα μέταλλα θα ήταν υψηλότερο από τις τρέχουσες εξαγωγές, ώστε να αυξηθεί το περιθώριο για τις αποστολές.
Η πηγή ανέφερε ότι η USMCA ορίζει ότι εάν η Ουάσιγκτον επιβάλει δασμούς στα  αυτοκίνητα για λόγους εθνικής ασφάλειας, ο Καναδάς θα αποκτήσει μηδενική δασμολογική ποσόστωση επιβατικών οχημάτων ύψους 2,6 εκατομμυρίων μονάδων. Αυτό είναι πολύ πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα εξαγωγών.
Ο Καναδάς είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής αλουμινίου και χάλυβα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δύο άλλες πηγές ανέφεραν ότι το όριο εξαγωγής που επιδίωξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για το αλουμίνιο θα προκαλέσει την επιδείνωση των επενδύσεων στη βιομηχανία.
"Ήταν τόσο απαράδεκτο το γεγονός ότι οι συζητήσεις τελείωσαν πριν αρχίσουν", ανέφερε μια πηγή.Η δεύτερη πηγή δήλωσε ότι "η θέση της κυβέρνησης ήταν ότι θα προτιμούσαν να πολεμήσουν αυτό στο δικαστήριο παρά να δεχτούν ένα σκληρό καπάκι".
Ο Trudeau  ο οποίος προσπάθησε και απέτυχε να απομακρύνει τα μέτρα πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της USMCA στις 30 Σεπτεμβρίου, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πιέζει την Ουάσινγκτον σκληρά για την κατάργηση των δασμών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και ο Καναδάς πρόκειται να υπογράψουν το USMCA στα τέλη Νοεμβρίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης