Commodities

Δημιουργία παγκόσμιου οργανισμού για την παραγωγή αλουμινίου προτείνει η Ρωσία

Δημιουργία παγκόσμιου οργανισμού για την παραγωγή αλουμινίου προτείνει η Ρωσία
Το σημαντικό, είναι όλες οι κυβερνήσεις χωρών, που είναι βασικοί παραγωγοί και εξαγωγείς αλουμινίου, να συμφωνήσουν σε μια κοινή πολιτική δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας
Τη δημιουργία ενός «ΟΠΕΚ» για την παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου προτείνει η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου, Denis Manturov, τις οποίες μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.
Ο ρωσικός κολοσσός Rusal έχασε την πρώτη θέση παραγωγής αλουμινίου από την κινεζική Honggiao, λίγα χρόνια πριν, καθώς η Rusal μείωσε την παραγωγή της, ως «απάντηση» στην πτώση των τιμών του αλουμινίου.
Ο Manturov μίλησε στους δημοσιογράφους για την ιδέα της δημιουργίας ενός οργανισμού για τους παραγωγούς αλουμινίου, στο περιθώριο ενός οικονομικού φόρουμ στο Σότσι.
«Η ιδέα βρίσκεται απλώς στη φάση της πρότασης», είπε ο Manturov, προσθέτοντας πως «σε πρώτη φάση της δημιουργίας ενός οργανισμού για το αλουμίνιο, η συμμετοχή αξιωματούχων, όπως των υπουργών Βιομηχανίας, θα ήταν αρκετή».
Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, είναι όλες οι κυβερνήσεις χωρών, που είναι βασικοί παραγωγοί και εξαγωγείς αλουμινίου, να συμφωνήσουν σε μια κοινή πολιτική στα βασικά ζητήματα και τα ζητήματα τεχνολογίας.

 
Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης