Τελευταία Νέα
Commodities

Σε άνοδο οι τιμές του πετρελαίου οι οποίες παραμένουν υπό την πίεση των αποθεμάτων

Σε άνοδο οι τιμές του πετρελαίου οι οποίες παραμένουν υπό την πίεση των αποθεμάτων
Περί τις 09:20 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται 27 σεντς ή 0,53% στα 51,17 δολάρια το βαρέλι.
Ανοδικά κινούνται προς το παρόν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου χάρη στην εξασθένηση του δολαρίου, αλλά η ισχυρή παραγωγή των ΗΠΑ και η αβεβαιότητα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ θα περιορίσει πιθανόν σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς τα κέρδη κατά την διάρκεια της ημέρας.
Περί τις 09:20 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται 27 σεντς ή 0,53% στα 51,17 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται 29 σεντς ή 0,61% στα 48,02 δολάρια το βαρέλι.
Η αύξηση αυτή οφείλεται στην διολίσθηση του δολαρίου έναντι των άλλων νομισμάτων, οι χρήστες των οποίων αγοράζουν φθηνότερο πετρέλαιο.
Παράλληλα, η πτώση του δολαρίου αντανακλά σύμφωνα με τους αναλυτές τις αμφιβολίες των επενδυτών για την ικανότητα του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του για ανάπτυξη, μεταξύ άλλων και του τομέα της ενέργειας.
Ωστόσο, οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν, ότι οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να πέφτουν για κάποιο καιρό ακόμη, καθώς η αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ απειλεί την προσπάθεια του ΟΠΕΚ για τη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων.
Την ίδια ώρα, έμποροι και επενδυτές έχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο τηρούν οι χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής, την τηρούν.
Η επιτροπή που παρακολουθεί την τήρηση της συμφωνίας, θα συνεδριάσει στα τέλη Απριλίου, για να παρουσιάσει το πόρισμα της για τα αποτελέσματα της συμφωνίας.
Η τελική απόφαση για το αν θα παραταθεί η συμφωνία και το β΄ εξάμηνο του 2017 θα ληφθεί από τον ΟΠΕΚ στις 25 Μαΐου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης