Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον S&P και 2% για τον Nasdaq, άνοδος 1,1% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον S&P και 2% για τον Nasdaq, άνοδος 1,1% για τον energy sector
143 μονάδες κέρδισε ο Dow
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς S&P 500 και Nasdaq καταγράφουν το μεγαλύτερο σερί απωλειών τους σε περισσότερο από ένα χρόνο. Η πτωτική τάση έρχεται καθώς η υποχώρηση σε Nvidia και Netflix προστέθηκε στα πρόσφατα δεινά της αγοράς που συνδέονται με γεωπολιτικές συγκρούσεις και τον πληθωρισμό.


Ο Dow Jones κέρδισε 211 μονάδες, ή 0,56% στις 37.986 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,88% κάτω από το επίπεδο των 5.000 στις 4.967 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,12% στις 725,97 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 2,05% στις 15.282 μονάδες.

Το Netflix υποχώρησε περισσότερο από 8% ακόμη και μετά την πτώση των τριμηνιαίων κερδών. Οι συνδρομητές του streamer αυξήθηκαν κατά 16% από το προηγούμενο έτος, αλλά είπε ότι δεν θα αναφέρει πλέον συνδρομές επί πληρωμή από το 2025.

Άλλα ονόματα τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia και Super Micro Computer ήταν επίσης υπό πίεση με υποχώρηση περισσότερο από 9% και 20%, αντίστοιχα.
Ενώ η τεχνολογία άσκησε πτωτική πίεση στην αγορά, οι ανησυχίες των επενδυτών για την εντατικοποίηση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μετά το περιορισμένο χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν φάνηκαν να κλονίζονται σε μεγάλο βαθμό από τα ανοιχτά της Παρασκευής.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύτηκαν για λίγο περισσότερο από 3%, αλλά κινήθηκαν μεταξύ πιο μέτριων κερδών και απωλειών τις τελευταίες ώρες. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow έφθασαν να υποχωρούν πάνω από 500 μονάδες κατά τη διάρκεια της νύχτας, εν μέσω φόβων ότι η επίθεση ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει έναν ευρύτερο πόλεμο.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται καθώς ο S&P 500 οδεύει προς τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Σεπτέμβριο, εν μέσω αυξανόμενων φόβων για την πορεία του πληθωρισμού και της νομισματικής πολιτικής.

Με απώλειες σχεδόν 3%, θα ήταν επίσης η τρίτη συνεχόμενη αρνητική εβδομάδα του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ένα μέρος αυτής της πτωτικής πίεσης προήλθε από τις μετοχές τεχνολογίας, καθώς ο κλάδος είχε τη χειρότερη απόδοση στον S&P 500 τόσο την ημέρα όσο και την εβδομάδα.

Ο S&P 500 έχει τώρα πάνω από 5% έκπτωση από το υψηλό του 52 εβδομάδων, μέρος μιας οπισθοδρόμησης της αγοράς που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από τις μετριασμένες προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων εν μέσω σταθερών τιμών. Οι οικονομολόγοι και οι στρατηγοί βλέπουν τώρα τη Federal Reserve να περιμένει τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο για να μειώσει το κόστος δανεισμού χρημάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης