Συμφωνία Uniper με τους γερμανικούς σιδηροδρόμους για πράσινα PPA's 88 GWh  

Συμφωνία Uniper με τους γερμανικούς σιδηροδρόμους για πράσινα PPA's  88 GWh   

Η Deutsche Bahn, ο μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας της Γερμανίας, επιδιώκει να επιτύχει στόχο 80% ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030.

 

Ο γερμανικός σιδηροδρομικός φορέας Deutsche Bahn και η εταιρεία κοινής ωφέλειας Uniper (ανακοίνωσαν  την Τετάρτη ότι έκλεισαν μια πενταετή σύμβαση παροχής υδροηλεκτρικής ενέργειας από το 2028 για να βοηθήσουν και τους δύο εταίρους να επιτύχουντους στόχους εκπομπών έως το τέλος της δεκαετίας.

Η συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) αφορούσε την παροχή 88 γιγαβατώρων (GWh) ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως στη DB από τέσσερις σταθμούς ροής του ποταμού στη Σουηδία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Deutsche Bahn.

«Ως αποτέλεσμα της ενεργειακής μετάβασης, όχι μόνο απελευθερώνουμε τη δική μας παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά διαθέτουμε επίσης περισσότερη πράσινη ενέργεια στους πελάτες μας σήμερα», δήλωσε ο Carsten Poppinga, εμπορικός διευθυντής της Uniper.

Η Deutsche Bahn, ο μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας της Γερμανίας, επιδιώκει να επιτύχει στόχο 80% ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030. Προμηθεύεται επί του παρόντος το 68% των ενεργειακών αναγκών της από ανανεώσιμες πηγές, σε σύγκριση με το 55% στη Γερμανία συνολικά πέρυσι. Ο σιδηροδρομικός φορέας έχει επίσης συμβάσεις προμήθειας με την Uniper peer RWE.

Η κρατική Uniper, εν τω μεταξύ, βρίσκεται σε μια μεταβατική πορεία μακριά από ένα βαρύ παρελθόν από ορυκτά καύσιμα σε καθαρότερες ενέργειες στην παραγωγή, το μάρκετινγκ, το εμπόριο και την αποθήκευση.

Η Uniper θέλει το 80% της χωρητικότητας του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να είναι απαλλαγμένο από άνθρακα έως το 2030, κυρίως με τη μετατροπή των σταθμών παραγωγής φυσικού αερίου σε ηλεκτροπαραγωγή διαδοχικά σε πράσινα αέρια.

Τα πράσινα  PPAs έχουν γίνει ουσιαστικό μέρος της γκάμας προϊόντων της εταιρείας για να βοηθήσουν τους εμπορικούς αγοραστές να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, ενώ παράλληλα επιτρέπουν στον πελάτη να προβλέψει αξιόπιστα το κόστος σε μια αγορά ενέργειας που εξακολουθεί να είναι ασταθής.

 Οι τιμές των συμβάσεων  PPAs δεν δημοσιεύονται συνήθως, εκτός από ορισμένες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες από τους ανιχνευτές τιμών.

Η Σουηδία και η Γερμανία διαθέτουν καλωδιακές συνδέσεις για εισαγωγές και εξαγωγές, αλλά η πραγματική διασυνοριακή δυναμικότητα δεν αποτελεί εμπόδιο για τις συμβάσεις παράδοσης  PPAs, των οποίων η εγκατάσταση επιτρέπει τόσο στους πωλητές όσο και στους αγοραστές ευελιξία στη διευθέτηση της εκπλήρωσης.

Η Deutsche Bahn δέχεται πιέσεις να εκσυγχρονίσει τις παλιές υποδομές της για να βοηθήσει τη Γερμανία να επιτύχει τους εθνικούς κλιματικούς στόχους και να κάνει τα σιδηροδρομικά ταξίδια πιο ελκυστικά.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης