Ναυτιλία

Η Κίνα απλώνει «χέρι» στην Ελλάδα για τη ναυτιλία

Η Κίνα απλώνει «χέρι» στην Ελλάδα για τη ναυτιλία
80 κινεζικές ναυτλιακές εταιρείες θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Ναυτιλιακή Εκθεση Ποσειδώνια 2024, το καλοκαίρι στην Ελλάδα
Ολοένα στενότερες γίνονται οι επιχειρηματικές και οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα στον τομέα της ναυτιλίας.

Το πρόσφατο κάλεσμα του Κινέζου πρέσβη Xiao Junzheng προς την Ελλάδα για περαιτέρω σύσφιξη της ναυτιλιακής συνεργασίας των δύο χωρών και στο φόντο των μεγάλων «ραντεβού» που πλησιάζουν για τη ναυτιλία, θέτει για ακόμα μια φορά την πατρίδα μας στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής.

Άλλωστε η ναυτιλία, αποτελεί παραδοσιακά το μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδας, και ο ασιατικός γίγαντας το αναγνωρίζει αυτό.

«Ο ωκεανός», σύμφωνα με τον πρέσβη, «χρησιμεύει ανάμεσα σε άλλα ως φυσική πλατφόρμα για την ανταλλαγή και την αμοιβαία μάθηση διαφορετικών πολιτισμών. Αποτελεί, επίσης, ένα σημείο αιχμής της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας».

Το «άνοιγμα» της κινεζικής πλευράς προς την ελληνική αποκτά ειδικότερη σημασία, καθώς συνδυάζεται χρονικά με τη διοργάνωση της κορυφαίας στον κόσμο Διεθνούς Ναυτιλιακής Εκθεσης Ποσειδώνια 2024, το καλοκαίρι στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή 80 κινεζικών ναυτιλιακών εταιριών.

Μάλιστα, ο πρέσβης της Κίνας δήλωσε:

«Πριν από λίγο καιρό είχα το προνόμιο να ανταλλάξω απόψεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Εκθεσης Ποσειδώνια στην Ελλάδα. Με χαρά με ενημέρωσε ότι περισσότερες από 80 κινεζικές ναυτιλιακές εταιρίες έχουν δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση φέτος.

Τα εκθέματα καλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα τομέων, όπως ο εξοπλισμός πλοίων, η χρηματοδότηση πλοίων και οι ναυτιλιακές υπηρεσίες.

Είναι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας και συμφωνώ απόλυτα μαζί του».

Ο Κινέζος πρέσβης ανέφερε επιπλέον ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας στις ναυπηγήσεις «πράσινων» πλοίων, συμπεριλαμβανομένης της «πράσινης» μετασκευής των υφιστάμενων πλοίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης