Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Στα top picks της Alpha Finance οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Εθνική

tags :
Στα top picks της Alpha Finance οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Εθνική
Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη πρόκληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, του ΟΤΕ και του Μυτιληναίου βρίσκονται στα top picks της Alpha Finance, η οποία θεωρεί ότι τα επίπεδα κινδύνου για την ελληνική κεφαλαιαγορά έχουν μειωθεί, αλλά δεν έχουν εξαλειφθεί.
Ειδικότερα, στην παρουσίασή της στο επενδυτικό forum της Νέας Υόρκης (21-22/6), η Alpha Finance εκτιμά ότι η Ελλάδα βλέπει φως στην άκρη του τούνελ (Light at the end of the tunnel).
Η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε τους δημοσιονομικούς στόχους και έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς για την εφαρμογή του προγράμματος.
Το μακροοικονομικό περιβάλλον σταθεροποιείται, με την οικονομία να επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ οι προσδοκίες για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους έχουν βελτιωθεί.
Σε περίπτωση που υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, η Alpha Finance θεωρεί ότι αυτό θα δώσει ώθηση στις μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου, ειδικότερα σε εκείνες των τραπεζών.
Βέβαια, όπως αναφέρουν, ο τραπεζικός κλάδος, αν και θα είναι εκείνος που θα επωφεληθεί περισσότερο από την οικονομική ανάκαμψη, θα πρέπει να αντιμετωπίσει επίσης και τη μεγάλη πρόκληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Γι αυτό το λόγο, η Alpha Finance δηλώνει μετριοπαθώς αισιόδοξη για τον κλάδο, προτιμώντας περισσότερο τη μετοχή της Εθνικής.
Εντούτοις, αν και οι προοπτικές έχουν βελτιωθεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η χώρα δεν έχει ακόμη εξέλθει της κρίσης.
Από τη στιγμή που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί με σαφήνεια τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δεν μπορεί κανείς εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ικανοποιηθεί στους όρους που έχει θέσει για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
Αναφορικά με την κερδοφορία των εισηγμένων στο ελληνικό χρηματιστήριο, η  Alpha Finance παραμένει αισιόδοξη, με τις μη τραπεζικές μετοχές να εκτιμάται ότι θα καταγράψουν αύξηση της καθαρής κερδοφορίας κατά 15% κατά μέσο όρο την περίοδο 2017-2019, με βασικούς καταλύτες στις επιδόσεις να είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους και η συνέχιση της απομόχλευσης.
Θετικοί είναι οι αναλυτές και για τον τραπεζικό κλάδο, αν και τα επίπεδα του κινδύνου είναι υψηλά λόγω των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν στη διαχείριση των προβληματικών δανείων, αλλά και της μεταβλητότητας σε πολιτικό και μακροοικονομικό επίπεδο.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης