Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Επιμένουν οι πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο στις ευρωαγορές λόγω του πετρελαίου

Επιμένουν οι πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο στις ευρωαγορές λόγω του πετρελαίου
Οι τιμές του πετρελαίου οδεύουν προς την 5η διαδοχική εβδομάδα απωλειών, ενώ κατέγραψαν το χειρότερο εξάμηνο των τελευταίων 20 ετών, γεγονός που ασκεί πιέσεις στις μετοχές των ενεργειακών εταιρειών.
Μικρή πτώση καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο να επιμένουν.
Οι τιμές του πετρελαίου οδεύουν προς την 5η διαδοχική εβδομάδα απωλειών, ενώ κατέγραψαν το χειρότερο εξάμηνο των τελευταίων 20 ετών, γεγονός που ασκεί πιέσεις στις μετοχές της ενέργειας.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,34% στις 7.413 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει οριακή πτώση 0,11% στις 12.778 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται στις 5.274 μονάδες με απώλειες 0,12%.
Στις 388,12 μονάδες διαπραγματεύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 με πτώση 0,11%.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τη μεταποίηση και τη δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών για την Ευρωζώνη.
Προσπάθειες ανάκαμψης πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή (23/6) το πετρέλαιο, μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε κατά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα επίσημα στοιχεία για τις εξέδρες εξορύξεων στις ΗΠΑ αργότερα εντός της ημέρας.
Παρά το γεγονός ότι ο "μαύρος χρυσός" επιχειρεί σήμερα (23/6) να ανακτήσει ορισμένες από τις απώλειες που κατέγραψε κατά την τρέχουσα εβδομάδα, μία ενδεχόμενη νέα άνοδος στις αμερικανικές εξέδρες εξορύξεων είναι πιθανόν να τον θέσει υπό νέες πιέσεις.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης