Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος στο πετρέλαιο – Στα 63 δολάρια έφθασε το brent

Άνοδος στο πετρέλαιο – Στα 63 δολάρια έφθασε το brent
Η διακοπή του αγωγού στη Βρετανία ενίσχυσε την άνοδο των τιμών αργού του Brent
Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν στα μέσα του πρωινού την Πέμπτη, αφού είχαν βυθιστεί νωρίτερα μετά την αναθεώρηση των προβλέψεων του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για αύξηση του πετρελαίου των ΗΠΑ το 2018 ενισχύοντας την προοπτική υπερβολικής προσφοράς.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούνται ότι οδηγούν την παγκόσμια αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στο 2025.
Το Brent, διεθνές σημείο αναφοράς για τις τιμές του πετρελαίου, αυξήθηκε  κατά 87 σεντς, ή σχεδόν 1,4%, στα 63,31 δολάρια το βαρέλι στις 2:26 μ.μ. ET (1926 GMT).
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Texas Intermediate (WTI) ενισχύθηκαν κατά 44 σεντς στα 57,04 δολάρια το βαρέλι.
Περί τις 22:20 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 57,05 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,80% και το brent ενισχυόταν κατά 1,43% στα 63,33 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές υποστηρίχθηκαν από την διακοπή στον αγωγό αργού πετρελαίου Forties, ο οποίος αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.
 Ο φορέας εκμετάλλευσης Ineos δήλωσε την ύπαρξη ανωτέρας βίας για τις παραδόσεις αργού πετρελαίου, φυσικού αερίου και συμπυκνωμάτων από τον αγωγό, σύμφωνα με  πηγή που επικαλείται το Reuters.
"Προς το παρόν δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις επιπτώσεις της διακοπής του αγωγού Forties", δήλωσε ο John Kilduff, της Again Capital Llc στη Νέα Υόρκη, "Η σημαντική ποσότητα πετρελαίου που η αγορά πρόκειται να χάσει  δεν παράγει περισσότερη υποστήριξη. "



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης