Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης στις ΗΠΑ – Πτώση στις τιμές του πετρελαίου

Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης στις ΗΠΑ – Πτώση στις τιμές του πετρελαίου
Περί της 22:40 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού διαπραγματευόταν στα 63,51 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 0,69% και το Brent στα 68,73 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,84%
Οι λειτουργούσες πλατφόρμες εξόρυξης αργού πετρέλαιου στις Η.Π.Α. μειώθηκαν κατά πέντε αυτή την εβδομάδα, φθάνοντας σε σύνολο τις 747, σύμφωνα με τα στοιχεία του Baker Hughes που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.
Η πτώση εξαλείφει το ήμισυ της αύξησης της περασμένης εβδομάδας.
Ο αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε κατά 12% το 2017 καταγράφοντας  τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το 2014.
Αυτή η δραστηριότητα έθεσε το έδαφος για την "εκρηκτική" αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας λίγες μόνο ώρες πριν η Baker Hughes  δημοσιοποιήσει τα εβδομαδιαία στοιχεία.
Ο «συναγερμός» της IEA ακολούθησε την προειδοποίηση του ΟΠΕΚ την Πέμπτη ότι η παραγωγή εκτός ΟΠΕΚ θα αυξηθεί κατά 16% φέτος.
"Η μεγάλη ανησυχία είναι οι τιμές. Ανησυχούν για υπερβολικά υψηλές τιμές, πολύ γρήγορα", δήλωσε ο Mike Wittner της Societe Generale SA στη Νέα Υόρκη. "Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα ανησυχούσαν, αλλά η κορυφή της λίστας είναι: πώς θα ανταποκριθεί η παραγωγή των ΗΠΑ;"
Η παραγωγή πετρελαίου στις Η.Π.Α. αυξήθηκε κατά 258.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα στα 9,75 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (ΕΙΑ).

Στο μεταξύ το πετρέλαιο σημείωσε την πρώτη εβδομαδιαία απώλεια σε πέντε εβδομάδες, εγκαταλείποντας τα $ 63,37, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την αύξηση της αμερικανικής παραγωγής
Η παραγωγή ακατέργαστου αργού πετρελαίου αναμένεται να σπάσει τα 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.  Η IEA δήλωσε ότι αναμένει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει αυτή της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας.
Συγκεκριμένα οι  τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περίπου 1% την Παρασκευή 19/1/2018, καταγράφοντας την πρώτη εβδομαδιαία απώλεια σε πέντε εβδομάδες, καθώς η αναπήδηση στην παραγωγή των ΗΠΑ υπερέβη τις συνεχιζόμενες μειώσεις των αποθεμάτων αργού πετρελαίου.
Τα συμβόλαια του  Brent υποχώρησαν 70 σεντς, ή 1%, στα 68,61 δολάρια το βαρέλι. Τη Δευτέρα, έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014 στα 70,37 δολάρια.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Texas Hold'em (WTI) έληξαν στην συνεδρίαση της Παρασκευής με 58 σεντ στα 63,37 δολάρια το βαρέλι.
Το WTI έφθασε στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2014 στα 64,89 δολ. το βαρέλι την Τρίτη.
Περί της 22:40 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού διαπραγματευόταν στα 63,51 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 0,69% και το Brent στα 68,73 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,84%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης