Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Nέα ρεκόρ για S&P και Nasdaq παρά τις ανησυχίες για "shutdown" της κυβέρνησης

Wall Street: Nέα ρεκόρ για S&P και Nasdaq παρά τις ανησυχίες για
Στα 1331,90 δολάρια ενισχύθηκε ο χρυσός
H Wall Street κινήθηκε υψηλότερα την Παρασκευή 19/1/2018, καθώς οι επενδυτές «παρέκαμψαν» τις  ανησυχίες για πιθανή διακοπή της κυβέρνησης.
Ο S & P 500 κατέγραψε νέο  υψηλό και έκλεισε με άνοδο 0,44%, στις 2810,31 μονάδες φθάνοντας σε υψηλό επίπεδο, με τον καταναλωτικό τομέα να σημειώνει με τις καλύτερες επιδόσεις.
Ο  Nasdaq ενισχύθηκε κατά  0,5% στις 7336,38 μονάδες και σημείωσε νέο υψηλό όλων των εποχών.
"Η προοπτική ενός κυβερνητικού κλεισίματος δεν θέτει εμπόδια σε αυτήν την βραδυκίνητη αγορά - οι επενδυτές απλώς δεν ακολουθούν δήλωσε ο Mike Loewengart, αντιπρόεδρος της επενδυτικής στρατηγικής στο ηλεκτρονικό εμπόριο. "Πολλοί traders βλέπουν πιο μακριά και βρίσκουν θεμελιώδεις αρχές στις αμερικανικές εταιρείες ως υγιείς, όπως είναι εδώ και πολύ καιρό."
Ο βιομηχανικός δείκτης  Dow Jones διαπραγματεύθηκε λίγο πάνω από την επίπεδη γραμμή και έκλεισε με άνοδο 0,21% στις 26071,72 μονάδες.
Από τις εταιρείες που έχουν ήδη αναφέρει τριμηνιαία κέρδη, το 79% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.
Η Morgan Stanley και η American Express είναι μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα από τα αναμενόμενα αυτή την εβδομάδα.
Οι ανησυχίες για διακοπή της κυβέρνησης στις ΗΠΑ οδήγησαν σε άνοδο τον χρυσό ο οποίος περί τις 23:20 ώρα Ελλάδας διαπραγματευόταν στα 1331,90 δολάρια με άνοδο 0,34%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης