Χρηματιστήριο & Αγορές

NBG Securities: Τιμή - στόχος τα 25,50 ευρώ για την Motor Oil

NBG Securities: Τιμή - στόχος τα 25,50 ευρώ για την Motor Oil
Σε έκθεσή της, με ημερομηνία 14 Μαρτίου, η NBG Securities ανεβάζει τον πήχη, θέτοντας τιμή – στόχο στα 25,50 ευρώ για την Motor Oil.
Στην έκθεσή της η  NBG Securities αναφέρεται στα ισχυρά αποτελέσματα ανακοίνωσε η  Motor Oil επισημαίνοντας τα διευρυμένα περιθώρια διύλισης που ενισχύθηκαν από την αυξημένη ζήτηση βενζίνης και αποσταγμάτων, καθώς και ευκαιρίες που προέκυψαν λόγω του αμερικανικού μετεωρολογικού τυφώνα, μαζί με την βελτιστοποίηση 2 πηγών αργού πετρελαίου (αργό Basrah και Kirkuk σε 47% και 20% αντίστοιχα).
Αντίθετα, η αρνητική ισοτιμία ευρώ /δολαρίου  επηρέασε το τέταρτο τρίμηνο του 2017, γεγονός που σημείωσε μάλλον αδύναμη απόδοση.
Ο όμιλος συνέχισε τη γενναιόδωρη πολιτική του μερίσματος,τονίζεται στην έκθεση καθώς οι ισχυρές ταμειακές ροές οδήγησαν τη διοίκηση να προτείνει ένα τελικό DPS ύψους EUR1,00 (απόδοση 5,3%).
Βασιζόμενη στην πρόσφατη ανάκαμψη των τιμών του αργού πετρελαίου, μειώσαμε τις εκτιμήσεις μας όσον αφορά τα περιθώρια διύλισης, αναθεωρώντας καθοδικά τις εκτιμήσεις για την περίοδο 2018-20 όσον αφορά τα EPS (κέρδη της εταιρείας).
Σε αντίθεση με την UBS η ανάλυση της NBG προβλέπει ότι τα περιθώρια για τα διυλιστήρια δεν θα ανακάμψουν μέχρι το 2020 αφήνοντας τα κέρδη της εταιρείας σταθερά.
Τούτο δοθέντος, δίνει τιμή στόχο για τη μετοχή τα 25,50 ευρώ με ένδειξη outperform.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης