Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Οριακές μεταβολές στη Wall Street – Εβδομαδιαίες απώλειες 1,5% για τον Dow

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street – Εβδομαδιαίες απώλειες 1,5% για τον Dow
O S & P 500 κατέγραψε εβδομαδιαία πτώση 1,2 % παρά την άνοδο κατά 0,17% την Παρασκευή
Οριακά θετικά έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή 16/3/2018 καθώς στις ανησυχίες των επενδυτών για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου προστέθηκε και η αναταραχή στον Λευκό Οίκο.
Το S & P 500 σημείωσε  εβδομαδιαίες απώλειες 1,2%, παρά το γεγονός ότι έκλεισε με άνοδο 0,17%  στις 2752,01 μονάδες την Παρασκευή.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε 72,85 μονάδες υψηλότερα ή 0,29% την Παρασκευή στις 24.946,51 μονάδες.
Ο Dow υποχώρησε επίσης κατά 1,5% την εβδομάδα καθώς οι μετοχές της Boeing μειώθηκαν κατά 6,8%.
 Ο  Nasdaq έκλεισε χωρίς μεταβολή στις 7.481,99,  με την Google  να καταγράφει απώλειες κατά 1,4%  και  τις μετοχές της Amazon να υποχωρούν κατά 0,7%.
Ο δείκτης υποχώρησε επίσης κατά 1% για την εβδομάδα.
Οι δασμοί  στις  εισαγωγές χάλυβα και το αλουμίνιο αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τις επόμενες εβδομάδες, καθώς  ο Trump υπέγραψε  τα δύο διατάγματα την περασμένη εβδομάδα.
Ενώ ο Καναδάς και το Μεξικό απαλλάσσονται από τη συμφωνία, οι επενδυτές ανησυχούν ότι χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, ενδέχεται να προχωρήσουν σε αντίποινα.
"Η αγορά εξακολουθεί να είναι ευάλωτη στους τίτλους, ιδίως όσον αφορά το εμπόριο και οποιαδήποτε αντίποινα", δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής της Prudential Financial. Περιμένουμε την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας.
Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν  οι αναταραχές εντός της κυβέρνησης Trump στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των «New York Times», ο ειδικός εισαγγελέας Robert Mueller εξέδωσε κλήτευση που υποχρεώνει τον Όμιλο Trump να παραδώσει έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που σχετίζονται με τη Ρωσία.
Την ίδια ώρα, ανησυχίες προκαλούν και οι συνεχείς… αποχωρήσεις από τον Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με χθεσινό (15/3) δημοσίευμα της «Washington Post», ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έχει αποφασίσει να απομακρύνει τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας H.R. McMaster, ενώ το «CBS News» μετέδωσε σήμερα ότι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, John Kelly, θα μπορούσε να αποχωρήσει από τη θέση του ακόμη και σήμερα.
Τα νέα αυτά έρχονται ελάχιστες ημέρες μετά την απόλυση του Rex Tillerson από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά και την παραίτηση του Gary Cohn από επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης