Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη για την Wall Street - Άνοδος πάνω από 1% για Nasdaq και S & P 500

Κέρδη για την Wall Street - Άνοδος πάνω από 1% για Nasdaq και S & P 500
213 μονάδες ενισχύθηκε ο Dow
Με σημαντική άνοδο έκλεισε την Τρίτη 17/4/2018 η Wall Street, καθώς το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε από τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες.
Ο  Nasdaq ενισχύθηκε 1,74% στις 7281,10 μονάδες, καθώς οι μετοχές της Netflix σημείωσαν άνοδο 9,2%.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones αυξήθηκε κατά 213 μονάδες ή 0,87% στις 24786,63 μονάδες, με την UnitedHealth να προσφέρει στήριξη στον δείκτη.
Ο S & P 500 κέρδισε 1,07%, κ και έκλεισε στις 2706,39 μονάδες.
Η Netflix ήταν η καλύτερη εταιρεία στν S & P 500 μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών και των υψηλότερων από τις αναμενόμενες αυξήσεις συνδρομητών καθώς σημείωσε κέρδη που έφθασαν το 10%.
"Το γεγονός ότι η Netflix αντιδρά τόσο καλά στα κέρδη βοηθά την αγορά", δήλωσε ο Tom Martin, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στη Globalt.
Άνοδο 2,5% σημείωσε και η μετοχή της UnitedHealth και αυτή λόγω καλύτερων των εκτιμήσεων μεγεθών α’ τριμήνου.
Στον αντίποδα πτώση που ξεπέρασε το 1% σημείωσε η μετοχή της Goldman Sachs, παρά το ότι ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα του αναμενόμενου για το α’ τρίμηνο.
Σε ανάλογο κλίμα και ο τίτλος της Johnson & Johnson με απώλειες άνω του 1%, αν και σε αυτήν την περίπτωση τα μεγέθη α’ τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις.
«Η ανακοίνωση κερδών α’ τριμήνου έχει ξεκινήσει με θετικό ρυθμό.
Οι εταιρείες που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει με άνεση τις εκτιμήσεις», υπογράμμισε ο Jeremy Klein, επικεφαλής των στρατηγικών αναλυτών της FBN Securities.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet, έχουν εκτιμήσει ότι η άνοδος των εταιρικών κερδών θα φθάσει σε μέσο όρο το 17,3% για το α’ τρίμηνο 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης