Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

ΧΑ: "Βλέπουν" άνοδο αλλά με χαμηλό τζίρο λόγω Fitch – Το βλέμμα στις εξελίξεις στην Τουρκία

tags :
ΧΑ:

Σήμερα το βράδυ ανακοινώνονται οι τριμηνιαίες αλλαγές των δεικτών MSCI – Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 31ης Αυγούστου σε ισχύ

Η αναβάθμιση της χώρας κατά δύο βαθμίδες από τον οίκο Fitch αναμένεται να ενισχύσει την επενδυτική ψυχολογία στη σημερινή συνεδρίαση σημειώνουν οι αναλυτές.
Από την άλλη, η αγορά θα έχει στραμμένο το βλέμμα της στις εξελίξεις στην Τουρκία και στην μεγάλη πτώση της λίρας.
Πάντως, οι αναλυτές δεν περιμένουν σημαντική αλλαγή του σκηνικού, καθώς άλλωστε βρισκόμαστε στον πυρήνα των καλοκαιρινών διακοπών.
Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο είναι το επικρατέστερο σενάριο.
Σημειώνεται πως σήμερα το βράδυ ανακοινώνεται η τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών MSCI.
 
Eurobank
Πιστεύουμε ότι η συναλλακτική δραστηριότητα θα παραμείνει περιορισμένη αυτή την εβδομάδα καθώς βρισκόμαστε στον πυρήνα της περιόδου των διακοπών, με την αγορά να συσσωρεύει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
 
Euroxx
Πιστεύουμε πως η αγορά θα αντιδράσει θετικά στην αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες από τη Fitch, ενώ θα έχει στραμμένο το βλέμμα της και στις εξελίξεις στην Τουρκία.
 
Beta
Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Fitch και η αναθεώρηση των δεικτών MSCI σήμερα το βράδυ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποιο ενδιαφέρον.
Ωστόσο, οι όγκοι αναμένεται να παραμείνουν χαμηλοί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με το ενδιαφέρον, για μία ακόμη φορά, να στρέφεται στις ειδήσεις από το εξωτερικό.
 
Γ.Κ.
Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης