Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

ΧΑ: Προβληματισμένοι παραμένουν οι αναλυτές για την πορεία της αγοράς

tags :
ΧΑ: Προβληματισμένοι παραμένουν οι αναλυτές για την πορεία της αγοράς

Η αγορά έχει συμπληρώσει έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις ενώ από την αρχή του έτους υποχωρεί 11,8%

Μετά από ένα σερί έξι πτωτικών συνεδριάσεων το ερώτημα είναι αν μπορεί το ΧΑ με δεδομένο το ανοδικό κλείσιμο της Wall Street να αντιδράσει σήμερα.
Οι ανησυχίες για την Ιταλική και Τουρκική οικονομία συνεχίζουν να επηρεάζουν με αποτέλεσμα το ΧΑ να βρίσκεται κοντά στα χαμηλά 52 εβδομάδων που ήταν στις 700 μονάδες.
Οι αναλυτές είναι διχασμένοι για τη σημερινή συνεδρίαση με κάποιους να περιμένουν συνέχιση της πίεσης και λόγω λήξης παραγώγων και άλλους να περιμένουν μία αντίδραση η οποία θα είναι και τεχνικά χαρακτηριστικά αφού η αγορά είναι σε βραχυπρόθεσμα υπερπουλημένα επίπεδα.
 
Eurobank
Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει την πτωτική της τάση σήμερα λόγω της πίεσης από την αγορά παραγώγων ενόψει της σημερινής λήξης.
 
Euroxx
Περιμένουμε αύξηση μεταβλητότητας λόγω λήξης παραγώγων.
 
ΙΒG
Περιμένουμε για σήμερα μία συνεδρίαση με τα χαρακτηριστικά της χθεσινής (μεταβλητότητα, χαμηλό όγκο)

Beta
Λόγω των διεθνών ανησυχιών αναφορικά με την Ιταλική και Τουρκική οικονομική κρίση, η αποφυγή ρίσκου παραμένει και επηρεάζει τόσο τις ελληνικές μετοχές όσο και τα ομόλογα.
Κίνηση συσσώρευσης αναμένεται σήμερα με μία αντίδραση να μην μπορεί να αποκλειστεί μετά και την ισχυρή άνοδο των αμερικανικών αγορών χθες.
 

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης