Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Σε άνοδο η αγορά - Νέο υψηλό για Dow και S&P

tags :
Wall Street: Σε άνοδο η αγορά - Νέο υψηλό για Dow και S&P
Την ομιλία Trump στο Κογκρέσο αναμένουν οι επενδυτές
Οι μετοχές  στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσαν άνοδο την Δευτέρα  27/2/2017 καθώς η Wall Street έχει στρέψει το βλέμμα της στην ομιλία του προέδρου Donald Trump.
Ο Trump έχει οριστεί να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση στο Κογκρέσο την Τρίτη και οι επενδυτές αναζητούν στοιχεία σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για τη φορολογική μεταρρύθμιση και την απορρύθμιση.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 15 μονάδες, καταγράφοντας νέο υψηλό, με την Caterpillar και τη Chevron να έχουν τα περισσότερα κέρδη και έκλεισε στις 20837,44 μονάδες με άνοδο 0,08%.
Οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί, γιατί η αγορά έχει τρέξει επάνω στις προσδοκίες των φορολογικών περικοπών και της απορρύθμισης" δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της αγοράς στο First Standard Financial." Νομίζω ότι θα δούμε μια επανάληψη της περασμένης εβδομάδας. "
Ο S&P 500 σημείωσε ρεκόρ και έκλεισε στις 2369 μονάδες  ενισχυμένος κατά 0,10%, με την ενέργεια  να έχει άνοδο 1% και να αντισταθμίζει τις απώλειες του τομέα των τηλεπικοινωνιών.
Ο S&P Energy  Sector έκλεισε με άνοδο 0,85% στις 520,94 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,28% και έκλεισε στις 5861,90 μονάδες
Οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν επίπεδα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.
Ο πρώτος προϋπολογισμός Trump θα περιλαμβάνει αύξηση 54 δις. $ στις αμυντικές δαπάνες και ισόποση περικοπή σε ό, τι η κυβέρνησή του θεωρεί χαμηλότερα προγράμματα προτεραιότητας.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μετοχές των Northrop Grumman, Raytheon και Lockheed Martin να κινηθούν υψηλότερα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης