Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Φάμελλος: Υπάρχει αδειοδότηση από το 2012 για τις ανεμογεννήτριες στη Μάνη

Φάμελλος: Υπάρχει αδειοδότηση από το 2012 για τις ανεμογεννήτριες στη Μάνη
Όπως είπε «έχουμε παρέμβει, για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα προστατευόμενα είδη και αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι προτάσεις, για να φθάσουμε σε μια πρόταση αποδεκτή».
Το γεγονός ότι «υπάρχει αδειοδότηση από το 2012» για τις ανεμογεννήτριες στη Μάνη τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος ερωτηθείς από την ΕΡΤ Τρίπολης σχετικά με το θέμα των αντιδράσεων φορέων και κατοίκων της περιοχής.
Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει, ότι «έχουμε παρέμβει, για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα προστατευόμενα είδη και αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι προτάσεις, για να φθάσουμε σε μια πρόταση αποδεκτή».
Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός άφησε αιχμές για τη μεγάλη καθυστέρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, θέμα που συζητά με τοπικούς φορείς κατά την περιοδεία του χθες και σήμερα σε Λακωνία και Μεσσηνία.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθυστέρησε την περιβαλλοντική μελέτη, μόλις πριν δυο εβδομάδες υπεγράφη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με αιρεσιμότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.
Τόνισε δε, ότι «οι Δήμοι πρέπει να πάρουν απόφαση σύντομα για τη διαχείριση των απορριμμάτων».
Στις συναντήσεις που έχει ο κ. Φάμελλος με τοπικούς παράγοντες, ιδιαίτερο βάρος έχει και το εξελισσόμενο έργο των δασικών χαρτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης