Τελευταία Νέα

Μόλις το 5% των ενεργειακών αναγκών της Αφρικής καλύπτουν οι Ανανεώσιμες

Μόλις το 5% των ενεργειακών αναγκών της Αφρικής καλύπτουν οι Ανανεώσιμες
Οι ΑΠΕ θα μπορούσαν να φθάσουν το 22% μέχρι το 2030 στην Αφρική
Η αφρικανική ήπειρος απέχει πολύ από την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της να εφαρμόσει πολιτικές για μετατόπιση σε ένα πιο "πράσινο" ενεργειακό σύστημα, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, όπως δήλωσε ο Peter Sullivan, πρόεδρος του Landelahni της Νότιας Αφρικής, όμιλου έρευνας και ηγεσίας που παρέχει μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε ολόκληρη την Αφρική, «αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση να απομακρυνθούμε από την ενέργεια που βασίζεται στα ορυκτά, επειδή οι μεγάλες συμβάσεις άνθρακα και ορυχείων της Αφρικής θα κινδύνευαν".
"Η Ρουάντα έχει μια προοδευτική κυβέρνηση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά τα περισσότερα από τα υπόλοιπα 53 κράτη της Αφρικής δεν φαίνεται να έχουν δεχθεί ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η καλύτερη ευκαιρία για φθηνή ηλεκτρική ενέργεια στους ανθρώπους και στις επιχειρήσεις", πρόσθεσε.
Το πρόγραμμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο και εξαιτίας του γεγονότος ότι κάποιες κυβερνήσεις πιέζουν έντονα για πυρηνική ενέργεια.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (IRENA), το 2015, η πράσινη ενέργεια - ηλιακή, υδροηλεκτρική, αιολική κ.λπ. κάλυπτε μόνο το 5% των ενεργειακών αναγκών της Αφρικής το 2013.
Θα μπορούσε να φθάσει το 22% μέχρι το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης